Kadın derneklerinden özel 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramı kutlaması

Kadın derneklerinden özel 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramı kutlaması

İzmirli kadın dernekleri 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramının 101. Yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi karantina dolayısıyla 19 Mayıs kutlamasını da balkonlarda coşku ile kutlayacak olan kadın dernekleri üyeleri Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sonsuza kadar sahip çıkacakları mesajı verdiler. Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe şubesi öncülüğünde Tülay Aktaş Güçbirliği, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Kadın Buluşması Platformunun destekleriyle bir kutlama planı oluşturduklarını dile getiren Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney, gençlerimiz ve Atatürk konulu serbest videolar paylaşarak farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi. 

huriye-serter-001.jpg

Balkonlarda kutlama 

Mesleğinde başarılı kişilerle gençleri internet üzerinden toplantılar gerçekleştirerek bir araya getirdiklerini anlatan Öney, “Bu buluşmada Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Duygu Akın ve Murat Yener moderatör olarak görev aldılar. Bu yıl tıpta mükemmellik ödülünü olan Teksas Tech Üniversitesi Nefroloji Bölüm başkanı Prof. Meryem Tuncel, Atatürk üzerine araştırmaları ile tanınan yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Yılmaz, Devlet Tiyatrosu Oyuncusu ve Aktör Mustafa Şen, Ses Sanatçısı ve İzmir’in elmas çocuğu olarak bilinen Ersin Faikzade ile bir araya geldik. 19 Mayıs’ın önemine dikkat çeken konuşmalar yaparak, müzikler eşliğinde Türk gençliğine armağan edilen bu özel günü kutladık. 19 Mayıs Salı günü de her bir dernek kendisine bir kutlama sitesi veya apartman seçecek ve bu mekanların balkonunda önce istiklal marşı sonra gençlik marşı okunup zeybek oynayarak kutlamayı sürdüreceğiz. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Başkanı Fatoş Dayıoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Başkanı Huriye Serter ve Ege Kadın Buluşması Platformu Başkanı Şengül Baysak ile birlikte tüm İzmirlileri yarın saat 12 00 de balkonlara davet ediyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu. 

sengul-baysak.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.