KADIN GİRİŞİMCİLER EKONOMİYİ GÜÇLENDİRECEK

KADIN GİRİŞİMCİLER EKONOMİYİ GÜÇLENDİRECEK

Geliştirdiği özel projelerle kadınların iş hayatında yeni başarılara imza atmasını sağlayan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Toplumsal kalkınmanın, ancak kadın eğitimi, kadın girişimciliği ve istihdamının artırılmasıyla mümkün olabileceği inancıyla yoluna devam eden İZİKAD, KOSGEB  ve İŞKUR  işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimini daha tamamladı. Kadın girişimcliere kurs sonunda sertifikaları törenle verildi.Mayıs Haziran  aylarında gerçekleşen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programını başarı ile tamamlayan 50 kadın girişimci sertifikalarını almaya hak kazandı. Serifika törenine, İŞKUR Şefi   Yusuf Şanal, İŞKUR Veri Tabanı Kontrol İşletmeni Nesligül Küçük Ozyurdu, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve  İZİKAD üyeleri  katıldı. İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, törende yaptığı konuşmada İZİKAD'ın projelerini anlatarak, İş hayatına yeni katılacak olan kadın girişimcilere başarılar diledi. İZİKAD olarak kadın girişimcilere her zaman destek olmaya hazır oldukları, sertifikalarını alan girişimcilerin işletmelerini açılışını da yapmaktan mutluluk duyacaklarını anlatan Serter, kurulacak her işletmenin Türk ekonomisine güç katacağını söyledi.

Serter “Ekonomi kadınla güçlenir”

 Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranı sadece yüzde 35 olduğuna işaret eden Serter, şöyle konuştu: “Ülkemizde kadın çeşitli nedenlerle işgücü piyasasına katılamıyor. Dünya Ekonomik Forumu küresel cinsiyet endeksi verilerine göre dünyada 145 ülke içinde 131. sıradayız. Oysaki dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş yaşamına ve ekonomiye katılımlarının toplumsal kalkınmaya katkısı çok büyük. İşte bu yüzden 2017 gibi zorlu bir yılda ''kadın'' konusuna ne kadar değer verip, kadını ne kadar güçlendirirsek ekonomimizi de o kadar güçlendirmiş olacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.