KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ’NDEN BARO BAŞKANINA PLAKET

KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ’NDEN BARO BAŞKANINA PLAKET

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi başkan ve yöneticileri İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’a ziyaret gerçekleştirerek kadın çalışmalarına verdiği destekten dolayı plaket sundular.

İzmir Barosu’nu 14 Kasım 2017 günü ziyaret eden Kadın Haklarını Koruma Derneği başkan ve yöneticileri, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’a kadın çalışmalarına verdiği destek ve önemden dolayı teşekkür belgesi ve plaket sundular. Ziyarete, derneği temsilen 1. Başkan Engin Demir, 2. Başkan Dilek Özen, yönetim kurulu üyeleri Lale Aslan, Sevinç Üstekin ve Emine Özcan ile aynı zamanda İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nin de yürütme kurulu üyeliği görevlerinde bulunan dernek yöneticilerinden Av. Hülya Gültekin, Av. Figen Merder ve Av. Nilgün Şentuna katıldılar. Ziyarette Baro Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlke Erol ile Kadın Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Seyide Uludağ da bulundu.
 
Dernek 1. Başkanı Engin Demir; İzmir Barosu’nun kadın hakları alanında yürüttüğü tüm çalışmalar nedeniyle İzmir ilinde farkındalığın arttığını, İzmir Adliyesi’nde bulunan Kadın Hakları Merkezi’nin şiddet mağduru kadınlara yönelik sağladığı ücretsiz hukuksal destek nedeniyle İzmirli kadınların güçlendiği, kamusal alanda kendilerini daha rahat ifade ettiğini belirterek, bu kıymetli çalışmalara destek veren Baro Başkanı Av. Aydın Özcan’a teşekkürlerini sundu.
 
Engin Demir ayrıca İşkur ve Buca Halk Eğitim merkezi ile ortaklaşa yürüttükleri “Hukuk Adli Takip Elemanı Kursu” na katılan otuz genç kadın kursiyerin avukatlar yanında büro çalışanı olarak işe yerleştirilmesi konusunda Baro’nun desteğini istedi.
 
İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan teşekkürleri kabul ederek aydınlık ve çağdaş bir gelecek için İzmir’de kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi. İzmir Barosu’nun kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarıyla mücadele konularında yürüttüğü çalışmaların yerelde kalmayıp ulusal ve uluslararası düzeyde de devam ettiğini ifade eden Av. Aydın Özcan, “Başkanlığım döneminde Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber İzmir Barosu’nun uluslararası düzeyde ilişkiler geliştirmesine son derece önem verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Selanik Barosu ile Selanik’te kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı ile mücadele konusunda ortak bir çalışma yaptık. Aynı çalışmayı İzmir’de bu kez Plovdiv Barosu’nun da katılımıyla tekrarlayacağız. 17-21 Ocak tarihlerinde İzmir Barosu üyesi meslektaşlarımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber Strazburg Barosu’na bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu ziyarette bir taraftan Strazburg Barosu ile işbirliğine adım atarken diğer taraftan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu ile görüşmeler yapacağız. Kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede, temel insan hak ve hürriyetlerinin ülkemizde en üst seviyede koruması ve hayata geçirilmesi konusunda mücadele edeceğiz” dedi.
 
Ziyaret sonunda Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Engin Demir, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’a bir teşekkür plaketi sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.