Kadın İş Gücü Ekonominin Dinamosudur

Kadın İş Gücü Ekonominin Dinamosudur

08 Mart Dünya Kadınlar Günü için farklı sektörlerden iş kadınları günün önemi ve ülkemizdeki kadınların daha iyi bir konuma gelebilmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Pandeminin neden olduğu sağlık sorunları, ekonomik ve sosyal kısıtlamalara rağmen hayat mücadalesinin devam ettiğine dikkat çeken İzmirli iş kadınları, kadın iş gücünün ekonominin önemli bir unsuru olduğuna dikkat çekiyor.

Kadın ve erkek eşitliğinin de önemi vurgulanan mesajlarda, ülkenin kalkınması ve ekonomik gelişiminde kadın istihdamının büyük önem taşıdığının altı çizildi.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Senem Kılıç

PANDEMİDE KADINLARIN SORUMLULUKLARI DAHA DA ARTTI

Türk kadınları olarak son bir yıldır hayatımızı kısıtlayan pandeminin olumsuz etkilerine rağmen çalışma hayatındaki görevlerimize fedakarca devam ediyoruz. Bu durum biz kadınların hem iş hem de sosyal yaşantısına bazı ek sorumluluklar ve zorluklar da getiriyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun 2021'e giriş için açıkladığı verilere göre, kadınların %70'i işsiz kalma, önemli bir kısmı da kariyer yolculuğunda yavaşlama riskiyle karşı karşıya. Öte yandan, pandemi ile birlikte hayatımıza giren hibrit çalışma sistemi ve online okul döngüsünde özellikle kadınlara daha fazla sorumluluk yüklendi. Kadınlar annelik ve profesyonel hayatları ile birlikte, ev işleri, öğretmenlik gibi pek çok ek görev üstlenmek durumunda kaldı. Bu dönemde kadınların daha çok desteğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Hem iş veren hem de ev içerisinde bu dayanışmanın daha çok hissettirilmesi gereken bir dönem yaşıyoruz. Kadın iş gücü, gerek ekonomik gerekse de toplumsal anlamda ülkenin sosyal dinamiklerinin başında geliyor. Biz de kalite gönüllüleri olarak hem iş yaşamında hem de sivil toplum örgütlerinde sürdürülebilir bir şekilde başarının ve kalitenin artırılması için çalışıyoruz. İstihdamda daha fazla kadın iş gücünün olması ekonominin çarklarını daha hızlı döndürecek ve daha fazla katma değer yaratacaktır. Farklı sektörlerde kadınların yarattığı ivmelenme, ülkemiz adına çok önemli bir kazanım sağlayacaktır. Türk kadınları olarak beraberce aşamayacağımız hiçbir zorluk yok. Daha gelişmiş bir ekonomi ve aydınlık yarınlar için kadınlarımızın hayatın her alanındaki başarılarının devam etmesini temenni eder ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım.

gulcinokay-004.jpg

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay:

KADINLARIMIZ HER ALANDA BAŞARILI

Hep birlikte görüyoruz ki tüm Dünya bir değişim süreci yaşıyor. Artık yeni ekonomik koşulların getirdiği bazı zorluklar nedeniyle kadın iş gücünün ekonomiye olan katkıları daha çok önem taşıyor.Kadınlar, sahip oldukları bazı önemli değerler ve özellikleriyle iş hayatının her alanında görev yapıyor. Kadınlarda disiplin, özveri, titizlik ve detaycılık öne çıkan vasıflar arasında yer alıyor.Bu saydığım özellikler, kadınların çalıştığı kurumlarda başarılı bir kariyer elde etmelerini sağlıyor. Bir ülkenin ve toplumun gelişmişlik kriterlerinin başında kadın - erkek eşitliği ile kadınların sosyal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rol geliyor. Bu nedenle ülkemizde kadın hakları, cinayetler ve kız çocuklarının eğitim hakkı gibi bazı konularda daha fazla adımın atılması gerekiyor. Daha mutlu ve sağlıklı günler dileyerek tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyorum.

op.-dr.-bilgehan-sezgin-asena-001.jpeg

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Kadınların, toplumsal, sosyal ve ekonomik haklarının savunulduğu ve tüm Dünyada kutlanan 08 Mart Dünya Kadınlar günü ülkemiz için de ayrı bir önem taşıyor.

Her şeyden önce eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle kız çocuklarının eğitim hakkının çok önemli olduğunu düşünüyorum. İyi eğitim alan kızlar, gelecekte de kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir mesleğe kavuşur ve ülkemize de katkı sağlar. Bununla birlikte toplumda artan şiddet olaylarının da karşısında olduğumu belirterek kadına yönelik şiddete bir son verilmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Burada ebeveynlerin de daha bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Ulu önder Atatürk'ün de söylediği gibi “Büyük başarılar kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur” Son olarak kadınların hayatın her alanındaki rolünün çok büyük olduğunu söylemek istiyorum. 08 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.

gülçağ-gençer.jpg

Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer:

TÜRK KADINI BAŞARILARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Ülkemizin ekonomik anlamda ileriye gidebilmesi için kadınların iş hayatında daha çok yer alması gerekiyor. Burada özellikle kız çocuklarının okuması ve onların şiddete maruz kalmamaları gibi konular da öne çıkıyor. Ben de eğitimci bir ailenin ferdi olarak kız çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerinin ve özgür birer birey olabilmelerinin ilk ve en önemli koşulu iyi eğitim almalarından geçtiğini düşünüyorum.

Yerel yönetim ve ulusal parlamentolarda kadınların görünürlüğünü artırmaya yönelik çabalar, özel sektörde yönetimin üst kademeleri için de gösteriliyor. Türkiye'de de kadınların üst yönetim kadrolarında yer alması her geçen gün artıyor. Bu bağlamda atılan her adımı destekliyorum. Titiz ve disiplinli çalışan Türk kadını, görev aldığı kurum ve kuruluşlarda elde ettiği başarılı başarılarıyla dikkat çekiyor. Kadınların ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunu düşünüyor ve tüm emekçi kadınların gününü kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.