Kadın Sağlığı İçin Mahallelerdeyiz seminerinde farkındalık amaçlanıyor

Kadın Sağlığı İçin Mahallelerdeyiz seminerinde farkındalık amaçlanıyor

Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün ilçedeki kadınlara yönelik düzenlediği Kadın Sağlığı İçin Mahallelerdeyiz çalışması Egekent'te devam ediyor.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Kadın Sağlığı İçin Mahallelerdeyiz çalışması devam ediyor.

fd5wf4wxeaeztjt.jpg

KADINLARIN FARKINDALIĞI AMAÇLANIYOR

Çalışma kapsamında doktorlardan kadın sağlığı hakkında bilgi alan kadınlar ayrıca evde yapabilecekleri spor hareketlerini de öğreniyor. Öte yandan Çiğli Belediyesi sosyologları, kadınlara toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda eğitimler vererek bu alanda kadınların bilinçlenmesini sağlıyor.
Bugüne kadar 9 mahallede yürütülen çalışmalarla, Çiğli Belediyesi kadınların toplumsal cinsiyet eşitliğinde farkındalık kazanmasını amaçlıyor.

fd5wggzwqaeegzf.jpg

GÜMRÜKÇÜ: DEVAM EDECEĞİZ

Egekent Mahallesindeki Kadın Sağlığı İçin Mahallelerdeyiz seminerine katılan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kadınların toplumdaki önemine değinerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Başkan Gümrükçü, Kadın Sağlığı İçin Mahallelerdeyiz çalışması ile mahallelerde kadınlara ulaşmaya devam edeceklerini de belirtti.

fd5wfllxoaa6-5r.jpg

Kadın Sağlığı İçin Mahallelerdeyiz çalışması bugüne kadar Evka 2, Evka 6, Güzeltepe, Şirintepe, Küçük Çiğli, Kaklıç, Maltepe, Yeni Mahallelerinde gerçekleştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.