Kadın sanatçılardan 8 Mart karma resim sergisi

Kadın sanatçılardan 8 Mart karma resim sergisi

Başkan Selvitopu, sergiyi açan sanatçılar için “İşte Cumhuriyetin sanatçıları” dedi ve onlarla gurur duyduğunu söyledi.

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve sanatçılar Anber Hacıraifoğlu, Betül Omay Yazıcı, Ezgi Yüksel, Rana Sirkecioğlu, Tijen Ademoğlu'nun resimlerinden oluşan karma resim sergisi Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açıldı. Başkan Selvitopu, sergiyi açan sanatçılar için “İşte Cumhuriyetin sanatçıları” dedi ve onlarla gurur duyduğunu söyledi.

Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu'nda düzenlenen “Sanat İle Çoğalmak” isimli serginin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Etik Kurulu Başkanı Feyzullah Topçu’nun yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Başkan Selvitopu önce kadınların gününü kutladı,  ardından da sergiye katılan sanatçıları tebrik ederek bu sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İşte Cumhuriyet’in sanatçıları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduktan sonra kadınlara çeşitli haklar verdiğini ve bu sayede onların toplumsal yaşam içerisinde daha fazla yer aldığını ifade eden Selvitopu,  “Bundan rahatsız olanlar tekrar bunu geriye götürmeye çalışıyorlar. Tabii ki bizler buna “Hayır” diyoruz. “Hayır” demeye de devam edeceğiz. İşte Cumhuriyet’in yetiştirdiği sanatçılar. Bundan büyük bir gurur duyduğumu ifade ediyorum.” Dedi.

Kadınlar ülkeyi de yönetebilir

Başkan Selvitopu, kadınları toplumsal yaşam içerisinde, kültür ve sanatta, meclis üyeliklerinde, milletvekilliğinde kısacası her yerde daha çok görmek istediğinin de altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı: “Dünyanın gelişmiş ülkelerinde böyle değil. Kurumların yarısından fazlası kadınlardan oluşuyor. Kadınların ülkemizi de yönetmelerinde bir mahsur yok. Çok da iyi olur. Bence birçok sorun da ortadan kalkar.”

21 Mart’a kadar sergilenecek

Akrilik ve yağlı boya tekniğiyle Reyhan Abacıoğlu atölyesinde çalışmalarını tamamlayan sanatçıların “Sanat ile Çoğalmak” isimli karma resim sergisi 21 Mart tarihine kadar Karabağlar Belediyesi’nde  sergilenmeye devam edecek.

Açılışın ardından sergiyi açan sanatçılara Ege Orman Vakfı tarafından fidan sertifikaları, Başkan Selvitopu tarafından verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.