KADIN ŞİDDETİNE KARŞI “BİR NEFES”

KADIN ŞİDDETİNE KARŞI “BİR NEFES”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için kadınlara özel bir gece düzenledi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Kültür Sanat Komitesi, kadınları anlatmanın en iyi yolunun erkekler olduğu düşüncesinden yola çıkarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Nefesi̇mdeki̇ Sen” isimli bir gece düzenledi. Sahnede sadece erkeklerin olacağı gecede “Kadınları bir de bizden dinleyin” teması ile iş, politika ve sanat dünyasının kadın şiddetine karşı çıkan tanınmış simaları ünlü şairlerin “Kadın” temalı şiirlerini okuyacak.
 

Kadına şiddete şiirle “Dur” diyecekler
 

Rotary 2440. Bölge Kültür Sanat Komitesi’nin kadın şiddetine karşı; hazırlıkları bir yıldır devam eden gecede kadınlara şiddet uygulayan erkeklere inat, şiddete karşı olan ve kadın haklarını savunan ve İzmir'de aralarında milletvekili, belediye başkanı, işadamı sanatçıların da bulunduğu 13 kişiyi belirledi.

 

“Nefesimdeki Sen” adı verilen geceye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir 24. Dönem Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, ünlü Televizyon Programcısı Aziz Üstel, Gazeteci Uğur Dündar, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Lütfi Demir, İzmir'in tanınmış simalarından Ulvi Puğ, Yaşar Ürük ve Rebii Akdurak kadınlar için sahneye çıkarak kadın temalı şiirler okuyacak. 8 Mart akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki gecede şiir okuyanlar kadına şiddetin artmasını ve kız çocukların halen okula gönderilmemesine tepki gösterecek. 


Sahneye isim sırasına göre çıkacak olan Türkiye’nin tanınmış isimlerinden Aziz Üstel Atilla İlhan’ın “Böyle Bir Sevmek”, Rengim Gökmen Metin Altıok’un “Sonludur Aşk da…”, Uğur Dündar Can Yücel’in “Her şey Sende Gizli”, Yaşar Ürük Nazan Bekiroğlu’nun “Züleyha’nın Gelecek Zamanlara Seslenmesi”, Ulvi Puğ Atilla İlhan’ın “Ben Sana Mecburum” şiirlerini okuyacak. 

 


Amacın kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak olduğunu, toplumsal farkındalık yaratmak için böyle bir gece tertiplediklerini dile getiren Rotary 2440. Bölge Kültür Sanat Komitesi Başkanı Metin Hepyükselen “Her geçen gün kadına şiddet, çocuk istismarı, çocuk gelinler gibi çevremizde pek çok olumsuz haberle karşı karşıyayız. Aslında işin bu dereceye gelmesinde hepimiz biraz sorumluyuz. 8 Mart akşamı sahnede kendini sorumlu hisseden ve bu sorunun ancak eğitimle çözebileceğine inanan koca yürekli adamları göreceksiniz. Tüm bunların üstesinden ancak aşkla, sevgiyle, eğitimle, sanatla ve birlik beraberlik içinde gelebiliriz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.