Kadın ve Demokrasi Derneği'nden şiddete karşı eğitim seti!

Kadın ve Demokrasi Derneği'nden şiddete karşı eğitim seti!

KADEM, küresel bir sorun olan şiddet konusundaki farkındalığı artırmak ve şiddete bir son vermek amacıyla bir eğitim seti hazırladı. 

Cinsiyet ve yaş farketmeksizin herkesin huzur içinde yaşadığı, şiddetin son bulduğu güvenli bir toplum inşa edebilmek için uzmanlar tarafından hazırlanan bu eğitim setinde şiddet konusu psiko-sosyal, hukuki ve dini yönleriyle ele alındı.  Şiddetin binlerce yıldır insanlığın maruz kaldığı çözümü en zor problemlerin başında geldiğini vurgulayan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir İl Temsilcisi Arzu Günaydın, şiddeti açığa çıkaran sebeplerin, türlerin ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerilerinin alanında uzman isimlerin çalışmalarıyla bir araya getirildiğini söyledi.

arzu-günaydin-2-001.jpg

Bu çalışmanın Türkiye’de ilk kez bu yaklaşımla hazırlanmış bir yaygın eğitim seti olduğunu da kaydeden Günaydın sözlerine şöyle devam etti: “Küresel bir sorun olan şiddet, günümüzde de kendini ifade etmekte sıkıntı yaşayan ve öfke kontrolü sağlayamayan kişilerin gerek bireylere gerekse doğaya ve canlılara karşı yönelttiği en önemli tehdit unsuru.  Ele alınan her başlık, alanında uzman eğitmenler tarafından gruplara anlatılacaktır. Bu bağlamda, protokol anlaşmaları yapacağımız kurumlar, okullar ve 48 ildeki temsilciliklerimizde yüz yüze eğitimlerin yanında dijital mecralarda online eğitimler de hedeflenmektedir. 

Hazırladığımız bu proje ile halkımızın şiddetin çeşitli yönlerden sebep ve sonuçlarını bir bütün olarak değerlendirip kavrayabilmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız.  KADEM olarak inandığımız değerler gereğince her türlü şiddete karşı duruşumuzu bu çalışma vesilesiyle yeniden hatırlatmak isteriz.”

UZMANLAR ŞİDDETE KARŞI 

Eğitim seti içeriğinde Prof. Dr. Aliye Mavili, “Şiddetin Psikolojik ve Sosyal Boyutları” adlı makalesi ile şiddeti, sosyo-psikolojik tarafıyla ele aldı. Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Doç. Dr. M. Emin Alşahin ve Dr. Öğr. Üyesi Kerim Çakır’ın ortak çalışması olan “Kadına, Çocuğa ve Güçsüz İnsanlara Karşı Uygulanan Şiddetle Mücadelenin Hukuki Boyutu” isimli makalede ise şiddetin hukuki yönünü vurguladı. “Kur’an ve Sünnet Açısından Şiddet Sorunu” başlıklı makalede ise Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, şiddeti dini ve tarihsel açıdan işledi. Sorunun çözümü noktasında, Doç. Dr. Necmi Karslı “Küresel Sorun Şiddet ve Çözüm Yolları” başlıklı makalesinde şiddetin önlenmesi için eğitsel, politik, hukuki ve tıbbi bakış açılarını değerlendirerek kapsamlı çözüm önerileri sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.