Kadına şiddete Güzelbahçe'de protesto

Kadına şiddete Güzelbahçe'de protesto

Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin öncülüğünde bir grup Güzelbahçeli kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü kapsamında protesto gösterisi yaptı.

Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin öncülüğünde bir grup Güzelbahçeli kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü kapsamında protesto gösterisi yaptı. Kadınlar, şiddet uygulayan erkekleri Atatürk’e şikayet ettiler, çelenk bıraktılar.

Güzelbahçe’de bir grup kadın Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanarak kadına yönelik şiddeti protesto etti.  Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Güzelbahçe  Temsilcisi Avukat Ferda Zeynep Demirbaş, “Toplumsal ahlak adı altında yapılan kadın ve çocuk düşmanı politikalara karşı isyanımızı ve sesimizi yükselterek yola devam etmeliyiz. Bizler kadın olduğumuz için hırpalanmak, tecavüze uğramak, öldürülmek, şort giydik diye saldırıya uğramak istemiyoruz. Kadın erkek eşit olarak yaşamak istiyoruz” dedi.

Kadın Meclisi Başkanı Türkmen Köşk de Türkiye’de kadının adının olmadığını, sadece elinden alınan bir hayatı olduğunu söyledi.

Ellerinde kadına yönelik şiddeti protesto eden döviz ve pankartlar taşıyan kadınlar “Dünya yerinden oynar kadınlar birlik olursa”, “Kadına uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan attı. Gökyüzüne balonlar uçuruldu.

Kadınların bu eylemine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eşi Nilüfer İnce ve CHP İlçe Başkanı Kazım Çam ile bazı meclis üyeleri ile çeşitli kadın dernekleri de destek verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.