Kadına Şiddete Hayır

Kadına Şiddete Hayır

Eylül Ayça Karakuş yazdı; Kadına Şiddete Hayır

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

Evet bugün bu manşeti her yerde sıkça göreceksiniz. Peki ya yarın, yarın da görecek misiniz? Bu sorunun cevabını sizlere bırakıyorum.

Gün geçmiyor ki kadına yönelik şiddet son bulsun hayatımızdan defolup gitsin. Ama mümkün değil. Her geçen gün fiilen ve psikolojik şiddet artarak devam ediyor. Bu şiddetlerin önüne geçilmesi için yediden yetmişe herkese büyük işler düşüyor. Taşın altına elimizi hepimizin koyması gerekiyor. Peki o taşın altına kimler elini koyuyor? Bu sorunun cevabı da sen de!

kades-aa-1706025.jpg

Kades uygulamasından bahsetmek istiyorum. Lütfen telefonlarınıza hatta çocuklarınızın telefonlarına Kades uygulamasını indirin. Her hangi olumsuz bir olay karşısında uygulamayı iki tuşla kullanacaksınız ve çok hızlı bir süre içerisinde kolluk kuvvetleri olay yerine intikal edecekler. Uygulamayı kullanırken önemli olan iki şey var. İlki konumunuzun açık olması bir diğeri ise uygulamayı kullandıktan sonra olay yerinden ayrılmamanız...

Türkiye’de ne yazık ki kadına şiddette sular durulmuyor. Her gün kadınlarımız eşleri ya da sevgilileri tarafından katlediliyor. Bir iki gün basında bu olaya yer veriliyor sonra bir başka kadının haberi yapılıyor. Peki buna kim dur diyecek? Nasıl bir ceza yaptırımları olmalı ki tavuk keser gibi kadın kafası kesmesin bu caniler? Maalesef kadınlarımız korkuyor ve susarak şiddete davet çıkarıyor. Aile baskısı, mahalle baskısı yüzünden kocasının her türlü şiddetine, aşağılayıcı davranışlarına sessiz kalan kadınlarımıza dolu bu ülke... Bir de bu şiddetlerden haberdar olan yakınlar var tabii ki. Haberi olduğu halde susup, kadının susmasını sağlayan kişilerden bahsediyorum. Kol kırılır yel içinde kalır, kocandır hem sever hem döver... gibi saçma sapan söylemleriyle kadına bu şiddeti kabul ettirenler var.

emniyet-mudurlugukades.jpg

Toplum olarak aydınlanacağımıza toplum olarak cahilleşiyoruz, farkında mısınız?

Farkında değilseniz tez zamanda farkında olun. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın deyip kulaklarınızı şiddete tıkamayın. Karı koca arasına girilmez deyip susmayı tercih etmeyin. Ortada bir yanlış varsa o yanlışı düzeltmek için elinizden geleni yapın. Şiddette bugün bir başkası için dur demezsen yarın aynı şiddete senin de maruz kalacağını bilmesin.

Ve sevgili aileler özellikle erkek evlat yetiştiren ebeveynler lütfen dünyaya getirdiğiniz çocukların takibini yapın. Erkek çocuklarınızı kalıplaşmış bir kaç cümleyle cesaretlendirip ortalığa salmayın.
“Ne yaparsan yap arkandayız oğlum” diyerek oğlunuza yol göstermeyin. O yolun sonunda kan olacağını biliyorsunuz , o yüzden arkasında durmayacağınız sözleri boşuna sarf etmeyin. Ve kadınlar lütfen doğurduğunuz çocuklara verdiğiniz ana sütü gibi merhamet ve vicdan duygusunu da verin.

Kadına şiddete bugün de, yarın da, yarından sonra da hayır!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.