Kadına yönelik şiddete tek tuşla engel olun!

Kadına yönelik şiddete tek tuşla engel olun!

Emniyet Genel Müdürlüğü şiddete maruz kalan veya maruz kalma ihtimali olan kadınların ihbarlarını daha hızlı ulaşmak amacıyla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) hayata geçirildi.

Akıllı telefonlara yüklenen KADES sayesinde şiddet mağdurları tek tuşla polise ihbarda bulunabilecek. Şiddet gören veya görme ihtimali olan kadınların, ihbarlarını polise daha hızlı iletmeleri amacıyla hazırlanan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) hizmete girdi. İhbarla birlikte sisteme mağduriyet yaşayan kadının adres bilgileri de düşecek.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kadına karşı şiddetle mücadele çalışmaları kararlılıkla sürüyor. Bu kapsamda, şiddete maruz kalan veya maruz kalma ihtimali olan kadınların ihbarlarını daha hızlı bir şekilde haber merkezlerine iletmeleri amacıyla akıllı telefonlarda kullanılabilecek Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) kuruldu. Kadına karşı şiddetle mücadeleye akıllı çözüm getiren sistem, IOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara yüklenebilecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.