Kadınca Adımlar'da Aysel Ateş "Özgürlük" konusunu işliyor

Kadınca Adımlar'da Aysel Ateş "Özgürlük" konusunu işliyor

"İstediğin gün ve saatte!" sloganı ile yayın yapan WOMTİVi'de Aysel Ateş Abdullazade'nin hazırlayıp sunduğu "Kadınca Adımlar" programı her hafta yeni bölümleri ile devam etmektedir. 

Kadın kimdir? Kadının geçmişi, bugünü ve geleceği, kadının toplumda yeri, kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, başarılı kadınlar panelinde çalışmalar yapan Aysel Ateş "Kadınca Adımlar" projesini WOMTİVİ'de gerçekleştiriyor. 

"Kadınca Adımlar"ın bu haftaki bölümünde başarılı sunucu Aysel Ateş Kadın ve Özgürlük konusunu anlattı. Bir toplumda hem özgürlük, hem de eşitlik sağlanması ve bunun en doğru kurallarla yönetilmesinin mümkünlüğü; Özgürlük ve eşitliğin, birbirini dışlayan idealler olmadığı gibi, birbiriyle yakından ilişkili olması; Toplum, her iki kavramın düzgün ve dürüst tutulması ile ayakta kalabilir diyerek, Özgürlük eşitliğe, eşitlik özgürlüğe yenilmemeli, ya da bunlar arasındaki adalet tartısının oynamamalı olduğunu belirtti. 

"Özgürlük ve eşitlik tümü ifade eder aslında. İnsanları birlik olmaya, toplumsallaşmaya meyillendirir. Özgürlüğün sınırları belli, eşitliğin kuralları malum. İkisini de aynı tartıya koyup tarttığımızda beraber ölçüde olmalı." diyen sunucu bu konunun ailelerde düzgün işlenmemesi sonucunda cinsiyet ayrımcılığı yaratmasını da gözardı etmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.