KADINLAR & KAHIRİSTAN "Kadın insandır, erkek ise insanoğlu."

KADINLAR & KAHIRİSTAN "Kadın insandır, erkek ise insanoğlu."

KADINLAR & KAHIRİSTAN bir antoloji kitabı değil.

KADINLAR & KAHIRİSTAN bir antoloji kitabı değil. Yaşanmış kadın öykülerinin harmanlandığı çok özel ve derin bir çalışma. Bir senedeki oniki ay gibi, oniki ayrı kalemin sesi ile sessiz çığlıkların yankısı olmaya geliyor. Herbiri birbirinden keskin ve güçlü kalemin ele ele vermesi ile büyük bir çığlık oluşturuldu. Sesini içine gömüp konuşamayan yaralı birilerine değer de ses olursa bir gün, o zaman gerçekten ilaç olabilecek... 

Neden KAHIRİSTAN? diyeceksiniz. Kahır ülkesinden gelenlerin acıları var bu kitapta çünkü. Ama sadece kahır yok, umut var. 

Bunca dert, acı ve talihsizlikten sonra hayata pes etmeyip dimdik savaşmaya devam eden, yaralı ama güçlü kadınların öyküleri var bu kitapta. Sisyphos Yayınları ailesinin bu öykü kitabında yer alan yazar kadrosu: 

1-Gülşen Mavi 

 2-Mustafa Tenker 

3-Havvanur Kepir 

4-Yılmaz İmanlık 

 5-Gürhan Gürses 

 6-Abdurrahman Tümer 

 7-Mehmet Gücümen 

 8-Kazım Adalı 

 9-Eyüp Konak 

10-Sümeyye Tiryaki 

11-Adem Hallaç 

 12-Sultan Özateş  

Yazarlarının özveri ile kaleme aldığı bu yaşanmış kadın öyküleri, umut ediyoruz ki bir çok insanın yüreğine derinden d/okunacak ve yeni acıların tekrarına dur diyecek bir koro oluşturacak. Şiddetin her türlüsü, insanlık dışıdır. Kadına, erkeğe, hayvana, psikolojiye, karaktere uygulanan şiddetler bir güç göstergesi değil, aksine yapanın zayıflığını gösteren bir eylemdir. Neşet Ertaş'ın da dediği gibi "Kadın insandır, erkek ise insanoğlu." Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünya hayali, hayalde kalmasın istiyoruz.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.