Kadınlar teknisyen eğitim programında kep attı

Kadınlar teknisyen eğitim programında kep attı

Samsung Türkiye’nin Kadın Teknisyen Eğitim Programı’nın ilk dönemi tamamlandı.

Samsung Türkiye’nin mobil iletişim sektöründe kadın iş istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ‘Kadın Teknisyen Eğitim Programı’nın ilk dönemi tamamlandı. 25 katılımcıya, sertifikaları 20 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilen törende takdim edildi. Proje kapsamında, eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar, aldıkları sertifikayla mobil iletişim sektöründe istedikleri şirkette çalışabilme fırsatı bulacaklar.

1663673287-samsung-kad-n-teknisyenler-egitim-programi.jpg

Katılımcılardan Samsung Yetkili Servisi bünyesinde istihdam edilenler oldu. Katılımcılar arasında ilk 5'e girenler ödüle layık görülürken, 25 katılımcı 1500 saat uzaktan/online eğitim, 750 saat yüz yüze eğitim ve 600 saatlik staj uygulamasına katıldı.

Hayatın her alanında yetenekli ve güçlü kadınların yeni uzmanlıklar kazanmalarını desteklemek üzere hazırlanan Kadın Teknisyen Eğitim Programı, teorik ve pratik eğitimler yanında mesleki staj uygulaması da dahil toplam 4 hafta sürüyor. Programın en önemli amaçları arasında, katılımcıların temel seviye cep telefonu, tablet ve aksesuar onarımı becerisi ve temel seviye teknik bilgiye sahip olmaları yer alıyor. Ayrıca, mobil iletişim sektöründe iyi bir kariyer oluşturmaları için ilk adımı atmaları ve sektörde yapacakları iş başvurularında daha donanımlı bir noktaya ulaşmalarının sağlanması da öne çıkıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.