KADINLAR VE ŞEHİRLERİMİZ!

KADINLAR VE ŞEHİRLERİMİZ!

Ali Eyce yazdı

Kadınlarımızın hayatımızdaki yeri ve değeri şüphesiz ki tartışılmaz, tartışılması dahi düşünülemez. İlk defa anne olarak giren, daha sonra kardeş, abla olarak girebilen, en sonunda sevgili veya eş olarak hayatımızın içinde yer alan kadınlarımızın, değerini herhalde en çok biz erkeklerin bilmesi de en doğal şey olsa gerek.

Doğduğumuz günden, yaşadığımız günde, öleceğimizi güne kadar her zaman yanımızda, arkamızda, önümüzde, başımızın üstünde yeri alan kadınlarımızın yaptıkları bazı küçük şeyler bile, aslında bizim için, bütün insanlık adına ne kadar büyük şeyleri de yapabileceğini gösteren bir ip ucu.

basin-6-min.jpg

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Ticaret Odası işbirliğiyle, kentsel planlamada kadın gücünü kullanmak adına güzel bir anlaşmaya imza attılar.

Çiğli’de kentsel planlamalar için 5 kadın şehir planlamacısı göreve başladı.

Bunun farkını şimdilerde hissetsek de, eminim ileriki zamanlarda gelişen ve güzelleşen Çiğli’de hem yaşayanlar, hem de oradan geçenler olarak göreceğimize eminim.

Kadının elinin dediği yerin güzelleştiğini, adil olduğunu, yaşanabilir olduğunu söylemeye bile gerek görmüyorum.

Bunu hukukun içinde de zaman zaman çok hissederdim.

Erkek avukat dostlarım, kardeşlerim eminim bu konudaki pozitif ayrımcılığıma anlayış gösterecektir ama bir kadın hakimin, savcının veya avukatın, bir olayın başına, ortasına ve sonuna bakış açısının daha etkin ve etkileyici olduğunu hep görmüşümdür.

İşleri ne olursa olsun, sıfatı ne olursa olsun kadın, kadınlık ve annelik duygularını her zaman en yüksek seviyede kullanarak, insan odaklı düşünmeyi ve çalışmayı en iyi beceren olmuştur.

basin-8-min.jpg

Biz erkeklerin bu konuda biraz daha kaba, biraz daha katı, biraz da kapitalist düşündüğü gerçekliğini de kabul etmemiz gerekiyor.

Başkan Gümrükçü’yü önce tebrik ediyorum Çiğli’nin geleceğini kadınlara teslim ettiği için.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i de tebrik ediyorum, bu gücü şimdilik Çiğli’yi, daha sonra isteyen ve dileyen bütün ilçelere vermeye hazır olduklarını açıkladığı için.

Daha yaşanabilir şehirler, her anlamda daha çok kadın gücünün varlığıyla mümkün olacaktır.

Çiğli de, bize bunun en güzel kanıtı olacaktır!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.