Kadınlara girişimcilik ve liderlik semineri

Kadınlara girişimcilik ve liderlik semineri

Bayraklı Belediyesi tarafından “Kadın girişimciliği ve arabuluculuk” konulu seminer düzenlendi.

Bayraklı Belediyesi tarafından “Kadın girişimciliği ve arabuluculuk” konulu seminer düzenlendi. Kadınların çalışma hayatında istihdam ve girişimlerini artırmalarını amaçlayan proje kapsamında liderlik ve insan kaynakları eğitimleri de verildi.

Herkes için kütüphane projesi kapsamında çeşitli illerin kütüphanelerinde kadınlara ve gençlere yönelik eğitim seminerleri düzenleniyor. Bu çerçevede Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası’nda "Kadın Girişimciliği ve Arabuluculuk Eğitimi" konulu seminer gerçekleştirildi. Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) işbirliği ile düzenlenen etkinlikte semineri Uzman Psikolog Betül Yücel ile Avukat arabulucu Okşan Gülşen Uz verdi. Çalışma hayatında kadınların ve gençlerin istihdamlarını veya girişimciliklerini arttırmaya destek olmak amacıyla karar verme, liderlik becerilerini güçlendirmeyi, kariyer planlama ve insan kaynakları alanında bilgi seviyelerini arttırmayı hedefleyen seminerde ayrıca Türk hukuk sisteminde yeni yer alan alternatif uyuşmazlık sistemi olan arabuluculuk hakkında bilgiler aktarıldı.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Uzman psikolog Betül Yücel, “Kadınların ve gençlerin kariyer planlaması içinde kendi kariyerini kurmak da var. Bunu girişimcilik, kurumsal veya kamudaki kariyer olarak düşünebilirsiniz. Ama aynı zamanda tüm bunları yaparken hukuk da bunun içerisinde. Arabuluculuk ve müzakere de o nedenle bizim çalışma alanımız. Herkes için kütüphane projesinin teşvikiyle kadınlara ulaşıyoruz. Eskişehir, Ankara, İzmir ve Muğla'da bu çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

ARABULUCULUK DA ANLATILDI

Avukat arabulucu Okşan Gülşen Uz ise, arabuluculuk ve müzakere konusunu anlattı. Uz, “Eğitimler kapsamında Türk hukuk sistemine yeni giren arabuluculuk kavramı ve bunun kadınlar, gençler ve girişimciler için faydaları üzerinde durduk. Bu konuda farkındalığı artırmayı hedefledik. Girişimcilerin çok ihtiyaç duyduğu ve doğru konumlandığında çok faydalı olabilecek bir kavram olduğunu anlattık” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.