Kadınlardan "Hayır"lı toplantı

Kadınlardan "Hayır"lı toplantı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, referandumda Hayır diyerek, Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkacaklarını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesi’nin üçüncüsünü düzenlediği “Kadın Şenliği” etkinliğine katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, referandumda Hayır diyerek, Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkacaklarını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Karabağlar Şubesinin tarafından Boydaş Düğün Salonu'nda üçüncüsü düzenlenen “Kadın Şenliği”nde salonu dolduran kadınlar hep bir ağızdan 16 Nisan referandumu'nda "Hayır" diyeceklerini belirtti. Şenlik öncesinde kadınlar, Türk Bayraklarını sallayarak coşkuyla İzmir Marşı'nı söyledi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı

Mikrop Hikmet'in sahne aldığı şenliğe, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, ADD Karabağlar Şube Başkanı Fevzi Özelli, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kız öğrenci yurdu için teşekkür etti

Etkinlikte  açılış konuşmasını yapan Fevzi Özelli, kadınların toplumun en önemli kesimini oluşturduğunu belirtti. Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkısı ile yapılan Kız Öğrenci Yurdu için teşekkür eden ADD Başkanı Özelli, laik, çağdaş cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı çocuklar yetiştirmek istediklerini söyledi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise salonu dolduran kadınlara seslenerek, referandum sürecinde Karabağlar'da kadınların çalışmaları ile Hayır oyunun ilçede egemen olacağına inandığını belirterek, kadınlara iyi eğlenceler diledi.

Aydınlık yoldan geri dönüş yok

Açılış konuşmasında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne dikkat çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, yıllar önce emperyalizme karşı Çanakkale'de verilen mücadeleyi hatırlattı.

Selvitopu konuşmasında, "Emperyalizme karşı, yurdumuza göz dikenlere karşı büyük bir direniş gösterildi, yedi düvele karşı mücadele verildi. Mustafa Kemal'in başında bulunduğu ordumuzla Çanakkale'yi geçirtmedik, bundan sonra gericiliğe de hep beraber karşı duracağız, gericiliğe de geçit vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'ni Mustafa Kemal'in yolunu çizdiği aydınlık yoldan hiç bir güç geriye götüremeyecektir. Bunu da en iyi savunacak olan siz kadınlarsınız. Sizler çocukları yetiştiriyorsunuz, gelecek kuşakları yetiştiriyorsunuz. 16 Nisan'da gelecek kuşaklara Mustafa Kemal'in yolunda olan bir Türkiye bırakmak istiyoruz, bunu da hep beraber hayır diyerek bırakacağız. Bizim Hayır'larımız, Evet oyu verenleri de koruyacaktır, onların çocuklarını da koruyacaktır. Bu kadar önemlidir." dedi.

Salonu dolduran kadınlar referandumda hayır diyeceklerini hep bir ağızdan söyleyerek Başkan Selvitopu'nun konuşmasını ayakta alkışladılar.

Cumhuriyeti kadınlarımızla birlikte kurduk

Etkinliğe katılan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da kadınların ülkemizdeki önemine değinerek, Cumhuriyet'in kuruluşunda kadınların önemli bir rol oynadığını belirterek, "Bu ülkenin kaderini bundan 90 küsur yıl önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yanında, sırtlarında mermi taşıyan kadınlarımızla bu Cumhuriyet'i kurduk" diye konuştu.

Doyasıya eğlendiler

CHP Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Sert Ceylan ve CHP Genel Merkez Delegesi Necla Özdemir'in konuşmalarının ardından sahne alan Mikrop Hikmet, seslendirdiği güzel parçalarla kadınların keyifli vakit geçirmelerini sağladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.