Kadınlardan şiddete karşı farkındalık eylemi

Kadınlardan şiddete karşı farkındalık eylemi

PERGEL projesi üyeleri, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanlarına hazırladığı bir proje olan Personel Geliştirme Projesi (PERGEL) üyeleri, erkek şiddetine karşı Kültürpark Basmane kapısı önünde buluştu. Buluşmada kadınlar “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Bağır bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun” sloganları attı.

PERGEL üyesi avukat Özlem Durmaz, cinsiyete dayalı şiddetin ağır bir insan hakkı ihlali olduğununun altını çizerek şöyle konuştu; “Şiddet uygulayan erkeğin değil de kadınların yaşam tarzı yargılandığı için kadınlar her gün şiddete maruz bırakılıyor. Kadınlar, şiddet cezasız kaldığı için her gün öldürülüyor. Erkek egemen zihniyetin ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığın sonlandırılması için uygun tedbirleri alıp uygulamak yerine mevcut yasal düzenlemelerin bile geriye çekiliyor olması nedeniyle kadın katliamının sonu gelmiyor.”

13mm.jpg

“Güzel bir geleceğe inanıyoruz”

ESHOT şoförü Burçin Akça’nın da erkek şiddetine maruz kalışını hatırlatan Özlem Durmaz, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için her tür mücadelenin içinde yer alıyor, PERGEL projesiyle de bu yolda kadın çalışma arkadaşlarımızla birlikte yürüyoruz. Birlikte düşünüyor, birlikte üretiyoruz” dedi.

13mmm.jpg

İzmir’de şiddete karşı farkındalık turu

Basın açıklamasının ardından kadınlar, “Bizim şehrimizde sadece rüzgar şiddetli eser” yazısıyla giydirdikleri üstü açık otobüsle Basmane’den, Konak, Fahrettin Altay, Alsancak ve Karşıyaka’ya tur düzenledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.