Kadir İnanır, çocuk kitabının gülen yüüzü oldu

Kadir İnanır, çocuk kitabının gülen yüüzü oldu

Türkçe öğretmeni ve Bodrum HAYTAP temsilcisi yazar Alaaddin BEKEN’in kitabı kısa sürede fenomene dönüştü.

İki hafta içinde  geniş bir okur kitlesine sahip olan kitap, 20 bin baskıyla merhaba demişti.  Kitabın tüm satış noktalarında tükendiği ve yeniden baskıya girdiği belirtildil.

‘’Bidur’un Olabilemez Maceraları "Kitabı, tuhaf ve eğlenceli olayları sosyal değer mesajlarıyla anlatıyor.  İlkokul ve ortaokul öğrencileri için yazılan kitap, yetişkinlerce de keyifle okunuyor.   Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, kitabı şu bültenle tanıtmıştı: 

"Tuhaf bir olaylar dizisi sonucu adı ‘Bidur’ kalan ve haksız yere haylaz olarak tanınan Bidur Durmazgil aslında çok iyi bir çocuk.  Çokbilmiş bir ablası, kurnaz bir dedesi ve insana hemen ‘yaramaz’ yaftası yapıştırmaya hazır komşu teyzelerin olması onun suçu değil. Muhteşem maceralara giriş yaptığımız bu ilk kitapta Bidur’un yakın çevresini tanıyor ve onu bugüne getiren olayları öğreniyoruz."

Eğlenceli ve komik bir kitap serisinin başlangıcı olan  kitapla fotoğraf çeken Kadir İnanır, kısa sürede sosyal medyada hızla yayıldı. Ünlü sanatçı,bir çocuk kitabıyla gülerek poz verip okuyucuların dikkatini çekti. 

Kitabın tüm telif hakları, sokak hayvanları yararına kullanılmak üzere HAYTAP’a devredildi.   Yeni baskısıyla yeniden sunulacak kitap, öğretmenler ve öğrenciler tarafından keşfedilmeye  devam edecek.  Okumayı sevdiren ve  okurken sosyal sorumluluk alanında bir çok mesajı  aktaran kitap, serinin sonraki bölümünü şimdiden merak ettiriyor.  Kitabın tanıtım afişlerinde 5. Sınıf öğrencisi Tuğrul Ulusoy görev aldı. 
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.