Kafe Plaj'dan engellilere ücretsiz hizmet

Kafe Plaj'dan engellilere ücretsiz hizmet

Foça'da bulunan ve her yaz sezon boyunca en az 1 günü ücretsiz olarak engellilerin kullanımına ayıran (Rota) Kafe Plaj, bu kez İzmir’in Kiraz İlçesi’nden gelen engellileri misafir etti.

Foça Kumburnu mevkiinde bulunan ve sığ sahilinden dolayı engellilerin denize girişine rampa gerektirmeden olanak sağlayan (Rota) Kafe Plajı Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği üyelerini ağırladı. Aralarında dernek başkanı Nergis Gözüm ve derneğin onursal başkanı da olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Meclisi Sekreteri Atiye Okka’nın da bulunduğu 40 kişilik kafileyi Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri ile Foça Belediye Başkan yardımcısı Göksel Acar karşıladı. Yemeklerini beraberlerinde getiren ve etkinliğe katılanlarla paylaşarak yiyen Kirazlı konuklar mavi sularda yüzerek, sahilde mini eğlenceler düzenleyerek günün keyfini çıkardılar.

kiraz-engelliler-dernek-2.jpg

İki yıl boyunca hiç bir yere gidemedik.

Zor bir süreçten geçtiklerini ve engellilerin bu süreçte evlerden çıkamadığını belirten Kiraz Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Umutlar Derneği kurucu ve onursal başkanı Atiye Okka, Kiraz Belediyesi, (Rota) Kafe Plaj işletmecisi Rakip Günay ve Foça Belediye Başkan yardımcısı Göksel Acar’a teşekkür etti. Atiye Okka;” Zor bir süreçten geçtik. İki yıl boyunca hiç bir yere gidemedik. Üyelerimiz bu sürecin sonunda dışarı çıkma olanağı bulduğumuz günlerde Foça’yı tercih ettiler. İşletme sahibi Rakip Günay beyin daha öncede bu tür etkinliklere destek olduğunu, mekanını ücretsiz olarak açtığını biliyorduk. Aynı duyarlılığı bize de gösterdi. Burada Foçalı engelli kardeşlerimiz tarafından karşılandık. Birlikte güzel bir gün geçirdik. Foça'yı çok sevdik. Engelli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz uzun süre sonra çok mutlu oldukları bir gün geçirdiler. Tekrar gelmek istiyorlar. İşletme sahibine, araç desteği veren Kiraz Belediyesi’ne ve burada bizi karşılayan Foça Belediye Başkan Yardımcısı Göksel Acar’a teşekkür ederim” dedi.

atiye-okka-nergis-gozum-rakip-gunay.jpg

Gün sonunda; dernek yöneticileri tarafından İşletmeci Rakip Günay ve Foça Belediye Başkan yardımcısı Göksel Acar’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.