Kaftancıoğlu'na resen soruşturma

Kaftancıoğlu'na resen soruşturma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmesi nedeniyle soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında resen soruşturma başlattı.

ERDOĞAN'A HAKARET GEREKÇESİYLE

Canan Kaftancıoğlu'nun bir konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik sarf ettiği söz ve beyanların "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu kapsamında kalan ifadeler olduğu iddialarının üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

ERDOĞAN'IN AVUKATLARINDAN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, Cumhurbaşkanı hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığı nedeniyle CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak, Kaftancıoğlu'nun 12 Ağustos'taki toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle onur, şeref ve haysiyetini zedelediği ve ağır hakaretler ile kişilik haklarını ihlal ettiği iddia etti.

Söz konusu dilekçede, "Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur." ifadeleri ile "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan Kaftancıoğlu'nun cezalandırılması talep edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.