Kahraman'ın sözlerine CHP'den sert yanıt geldi

Kahraman'ın sözlerine CHP'den sert yanıt geldi

TBMM eski Başkanı AK Partili İsmail Kahraman’ın 9 Eylül hakkındaki sözlerine CHP tarafından sert tepki geldi.

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize’nin fethinin 561'inci yıl kutlamalarında İzmir’in kurtuluş yıldönümü olan 9 Eylül’deki kutlamalara karşı olduğunu belirten bir açıklamada bulunmasının ardından CHP'li vekiller sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile Kahraman'a sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Tarihi fesliden öğrenen, 6'ncı filoya kıble diye namaz kılanların hazımsızlığı normal. Her 9 Eylül'ü daha fazla coşkuyla kutlayarak sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz." dedi.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ise yaptığı paylaşımda "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Başkanlığı yapmış bu zatın oturduğu koltuğun anlam ve önemini anlayamamış olması çok acı, çok zavallı..." ifadelerini kullandı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise: “Türkiye’de ne yazık ki emperyalist güçlerden yana olan, onların bayrağını sallayan, kendilerine inançlıyım diyen bazı kesimler var. Yani geçmişte Keşke Yunan galip gelseydi diyen ve Yunan’ın galibiyetini isteyen, Türkiye’nin bağımsızlığını istemeyen, kendini dindar olarak tanımlayan kişi de vardı. İktidarın tepesindekiler onun hastalandığında, cenazesinde fır dönmüştü. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin bağımsızlığını ve Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nı hazmedemeyen ne yazık böyle bir zihniyet var. Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmasaydı eğer, ezan okunmazdı, namaz kılınmazdı, oruç tutulamazdı, özetle dinimizi özgürce yaşayamazdık. İbadetimizi özgürce yapamazdık. Bırakın ibadeti, dilimizi özgürce konuşamazdık. Yani yaptıkları ve söyledikleri, kendi ayıplarıdır. 9 Eylül, Türkiye’nin onurudur, Türkiye’nin gururudur. 9 Eylül, Mustafa Kemal Atatürk ve Onun silah arkadaşlarının, İsmet İnönülerin, Fevzi Çakmakların ve sayısız askerimizin kanının döküldüğü emperyalizme karşı mücadelenin bağımsızlıkla sonuçlandığı çok önemli bir gündür. O çirkin lafları eden insanın, keşke Yunan galip gelseydi anlayışından bir farkı olmadığını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.

ismail-kahraman.jpg

Kahraman: "Şehirlerin kurtuluş yıldönümleri kutlanıyor. Kesinlikle karşıyım. İstanbul’un kurtuluşu 6 Ekim, kim demiş? İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül, kim demiş? Ne münasebet. Cihan harbi bitti, müstevliler alacaklarının birkaç kat mislini aldı ve öyle gittiler, çekildiler. Kurşun sıkmadık ki" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.