Kahramanmaraşlılar Konak Belediyesi çadır kentine yerleşti

Kahramanmaraşlılar Konak Belediyesi çadır kentine yerleşti

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kente depremzede vatandaşların yerleşmeye başladığını duyurdu.

MEDYA EGE – Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde kurulan çadır kente ilişkin bir açıklama yaptı.

238826.jpg

Başkan Batur, açıklamasında depremzede vatandaşların çadırlara yerleşmeye başladığını duyurdu. Batur şunları aktardı; “100 depremzede aileyi ağırlayacak çadır kentimize yerleşmeler başladı. Konuklarımızı çadırlarına yerleştirirken yardım kolilerini de çadırlara bırakıyoruz. Kek ve süt ikramı ile de çocuklarımızın yüzlerini bir nebzede olsa güldürmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

konak.jpg

Batur öte yandan çadır kentte mobil mutfak aracının da kurulduğunu “Çadır kentimizde mobil mutfak aracımızla sıcak yemek ikramına başladık. İlk akşam yemeğinde çadır kentimizi ziyaret ederek depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımız ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’a teşekkür ediyorum” cümleleri ile duyurdu.

konak2-001.jpg

Konak Belediyesi Dulkadiroğlu İlkokulu bahçesinde, 100 ailenin aynı anda barınabileceği bir çadır kent kurdu. Konak Belediyesi’nin kurduğu çadır kentte kalmak isteyen aileler AFAD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi denetiminde belirlenerek yerleştiriliyor.

konak1-001.jpg

100 ailenin aynı anda barınabileceği çadır kentte, ailelerin sıcak yemek ihtiyaçları için de bir hazır mutfak da var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.