'Kalbime Gömerim O Zaman' açıklaması!

'Kalbime Gömerim O Zaman' açıklaması!

 'Kalbime Gömerim O Zaman' adlı şarkıyla tanınan ve bu eserle MÜYAP Müzik Ödülü’ne de layık görülen Gökçe Kırgız, eserini başkalarının da kullandığını iddia ederek mahkemeye başvurdu.

Gökçe Kırgız Vekili Avukat Göksel Altıntaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Müvekkilim Gökçe Kırgız, 2006 Yılında söz ve bestesi kendisine ait olan ve o tarihte interneti kasıp kavuran “Kalbime Gömerim O Zaman” şarkısı ile tanınmıştır. O tarihten bu yana Yorumcu, Besteci ve Söz Yazarı olarak sanat camiasının içerisinde yer almakta ve single çalışmaları ile sık sık gündeme gelmektedir. Kalbime Gömerim O Zaman şarkısı dışında, yüze yakın şarkıya söz yazarlığı ve bestesi ile hayat vermiştir. Kalbime Gömerim O zaman şarkısı ve diğer tüm şarkıları noter onaylıdır. Müvekkilim tüm Ülkede tanınan, Yavru Vatan Kıbrıs’ta ve Ülkemizin birçok İlinde sık sık sahne alan, konserlere çıkan bir sanatçıdır.

2006 Yılından bu yana Kalbime Gömerim O Zaman şarkısı internet ortamında pek çok kişi tarafından seslendirilmiş ve sahiplenilmiştir. 14 Yıldan bu yana söz konusu şarkının kendisine ait olduğunu mesnetsiz bir şekilde iddia eden pek çok kişi ortaya çıkmış ancak bu konuda yasal olarak hiçbir girişimde bulunmamıştır. 14.08.2020 Tarihinde ise Müvekkilin fotoğrafı eşliğinde ve “Gökçe Kırgız’dan Kalbime Gömerim O Zaman Davası” ve benzeri başlıklarla, medyada haberler çıkmıştır. Haber içeriklerine göre İstanbul Fikri Ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde, Kalbime Gömerim O Zaman şarkısının kendisine ait olduğu iddiası ile Gökçe Kırgız tarafından dava açıldığı belirtilmektedir. Söz konusu dava Müvekkilim tarafından açılmamıştır. Müvekkilim davadan sosyal medya vasıtası ile haberdar olmuş olup, kendisine Mahkeme tarafından yapılmış herhangi bir tebligat da bugün itibariyle bulunmamaktadır. Müvekkil aleyhine açılmış bir davanın varlığı tarafımızca tespit edildiğinde veyahut Müvekkile Dava Dilekçesi tebliğ edildiğinde, gerekli olan açıklama Müvekkilim tarafından yapılacaktır ancak bu aşamada kamuoyunu bilgilendirmek adına belirtmek gerekir ki;

Gökçe Kırgız olarak 2006 Yılından bu yana toplam 7 single’ı çıkmıştır. Her sıngle çıkardığında, şarkıları ile her gündeme geldiğinde, özellikle sosyal medyada bir kısım kişi ve kişiler tarafından kişilik haklarına saldırılar düzenlenmiştir. İsmi ile ilgili karalamalar yapılmış, özellikle “Kalbime Gömerim O Zaman” şarkısının kendisine ait olmadığı dedikodu ve haberleri tekrar ve tekrar gündeme taşınmıştır. Bu kişilerin beyanları gerçeği yansıtmamaktadır. Kalbime Gömerim O Zaman şarkısının söz ve müziği Müvekkilim Gökçe Kırgız’a aittir. Bu gerçek Beyoğlu 57. Noterliğince de onaylıdır. Ayrıca, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Telif Ücreti Kayıtları (MSG Telif Raporları), Müzik Yorumcuları Meslek Birliği Hakediş Raporları ve MSG Eser Bildirim Formu özellikle “Kalbime Gömerim O Zaman” şarkısının söz ve müziğinin Müvekkilime ait olduğunu doğrulamaktadır.

Ayrıca, yüze yakın şarkının söz ve bestesine hayat veren Müvekkilim, bunca yıldan sonra bile kendisine ait olan “Kalbime Gömerim O Zaman” şarkısı üzerinde hak iddiası haberlerine ve şarkının ve bu sebeple kendisinin tekrar ve tekrar gündeme gelmesine şaşırmaktadır.  Kamuoyunun bilgisine saygılarımla vekaleten sunarım. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.