Kalça estetiği operasyonları artıyor!

Kalça estetiği operasyonları artıyor!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Çelik Şenel, estetik ameliyatlar arasında son zamanlarda revaçta olan kalça estetiği aslında en ufak bir hatayı kabul etmeyecek kadar önemli bir operasyon olduğunu belirtti.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Çelik Şenel, kalça estetiği son yıllarda oldukça çok yapılmaya başlanan bir ameliyat olduğunu ifade ederek, “Kadın vücudunda ince bir bel ve belirgin bir bel çukurunu çıkıntılı ve yuvarlak kalçaların izlemesi, günümüzde estetik olarak güzel algılanmaktadır. Bu da eğer kişide doğal olarak yoksa, yağ enjeksiyonu veya gluteal protezler ile sağlanabilir. Magazin ve sosyal medyanın kadınlara verdiği motivasyon ile bu ameliyat oranı her geçen gün artmaktadır. Bu ameliyatı çok yapan bir cerrah olarak risklerini ve ne kadar özenle çalışılması gerektiği hakkında, operasyonu geçirmeyi düşünen kişilerin mutlaka uzmandan detaylı bilgileri almasını öneriyorum” dedi. 


Uluslararası dernekler tarafından oluşturulan yağ grefti komisyonu da, geçtiğimiz ay tüm ülkelerdeki plastik cerrahları uyarmış ve önerilerde bulunduğunu kaydeden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Çelik Şenel, “Çeşitli dernekler tarafından oluşturulan komisyon, yağ enjeksiyonu ile yapılan gluteal büyütme operasyonlarından sonra görülen ölüm olgularını incelemişlerdir. Ölüm oranı 1/3000’dir ve bu oran bilinen tüm estetik operasyonlardan daha yüksektir. 2017 yılında ABD’de sadece Florida eyaletinde 3 adet ölüm olmuştur. Bu nedenle yağ enjeksiyonu ile popo büyütme işlemi yapan her hekim mutlaka uyguladığı tekniği gözden geçirmelidir. Yağ enjeksiyonu, özellikle yüz ve popo bölgesinde deneyimli, titiz, bilgili cerrahlar tarafından özenle, sakince ve verilen miktar abartılmadan yapılmalıdır. Hastanın hayatını tehlikeye atmaktansa, gerekirse 2. bir müdahale ile poponun Brezilya poposu görünümüne getirilmesi hem hasta hem doktor için en doğrusudur” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.