KalDer İzmir Şubesi CEO'ları bir araya getirdi

KalDer İzmir Şubesi CEO'ları bir araya getirdi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi'nin gerçekleştirdiği “Ceo'larla Kahvaltı” etkinliğinde farklı sektörlerden yöneticiler bir araya gelerek kalite yönetimi ve kurumsallaşmanın önemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Norm Holding ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, bu organizasyonda paylaşılan deneyimlerin yeni iş fikirleri ve sinerjinin oluşması açısından büyük önemi olduğunu söyledi.

KalDer İzmir Şubesi olarak gerek özel sektör gerekse de kamu kurumlarıyla olan işbirliklerini geliştirmeye odaklandıklarına vurgu yapan Senem Kılıç, toplumsal kalitenin bireylerden başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Toplumsal kalitenin vazgeçilmez yapı taşı olan eğitim konusunda da önemli adımlar attıklarını kaydeden Kılıç, “Özellikle üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiğimiz GençKal projemizle birlikte 8 yıldır gençlerin önünü açmak ve başarılı bir kariyere sahip olmaları için onları yönlendirme gayretindeyiz. Kalite bilincinin küçük yaştan itibaren elde edilmesini gerektiğini savunan bir dernek olarak MiniKal projemizle de ilkokul çağındaki öğrencilerle buluşarak onlara toplam kalite anlayışının önemini anlatıyoruz. Bu anlamda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de ortaklaşa çalışıyoruz. Akredite olmuş değerli eğitmenlerle birlikte çocuklar ve gençlerde kalite algısını yaratmak, kaliteyi bir yaşam tarzına dönüştürmek ve yaşamda uygulamaya geçirmek için gönüllülük esasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

DEĞİŞİM SÜREKLİ YAŞANAN BİR OLGU

Norm Holding Ceo'su Kamil Başaran tüm KalDer üyelerine katılımlarından ötürü teşekkür ederek 'Değişim' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Kendi yaşam öyküsünden örnekler de sunan Başaran, Almanya'daki üniversite yıllarından başlayarak Fiat, Tofaş ve Norm Holding gibi önemli kuruluşlardan edindiği yurtiçi ve yurtdışı deneyimlerinden örnekler paylaştı.

Kamil Başaran şu bilgileri verdi: “Değişim sürekli yaşanan bir olgu. İnsanlar, süreçler ve çevresel faktörler sürekli bir değişim içinde. Biz bu değişimin neresindeyiz. Bu değişim bizi yukarı mı taşıyor yoksa yıkıcı bir etkisi mi var diye düşünmeliyiz. Değişimde hız konusu çok önemli. Çünkü günümüz koşullarında kaybedecek vakit yok. Karar alırken riskin tanımını iyi yapmak gerekiyor. Teknoloji ve dijitalleşme konusuna da önem vermek gerekiyor. Çünkü teknoloji, firmanın tüm süreçlerini iyileştirmek için avantajlar sağlıyor. Değişimi yakalamak ve kurumsal bir yapıda vizyoner adımlar atmak kurumlar için önem taşıyor”

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, ev sahipliği ve verdiği değerli bilgilerden ötürü Kamil Başaran'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.