KalDer Üyeleri, Sağlıklı Beslenmenin İpuçlarını Öğrendi

KalDer Üyeleri, Sağlıklı Beslenmenin İpuçlarını Öğrendi

KalDer İzmir Şubesi'nin üye işbirliğini geliştirme amacıyla gerçekleştirdiği toplantıya konuk olan İnsan Kaynakları Uzmanı ve Yaşam Koçu Yasemin Karaçay, sağlıklı beslenmenin ipuçları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

İzmir Hilton Otelinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, tüm konuklara katılımları için teşekkür ederek, derneğin 2019 yılına ilişkin hedeflediği çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Öncelikli amaçlarının kalitenin sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Senem Kılıç, kurumlarla başlayan bu kalite sürecinin bireyler ve toplum genelinde de uygulanması gerektiğini kaydetti.

Kılıç, “Bu yıl içinde özellikle saha ziyaretleri, KalDer Sohbetleri, yönetici buluşmalarını kapsayan tecrübe ve bilgi paylaşımı, MiniKal ve GençKal özelinde yürütülecek çalışmalar olacak. Bu çalışmaların yanısıra bu yıl 20'ncisini gerçekleştireceğimiz Mükemmelliği Arayış Sempozyumu ve kurumsal eğitim toplantıları ve Kobilerle EFQM gibi konu başlıklarına da odaklanacağız. Kendisini sürekli yenileyen ve gelişen bir dernek olarak bu gelişimin bir örnek olması; yeni üyeler ve işbirlikleri ile de güçlenmesi en büyük arzumuz” diye konuştu.

MINDFUL BESLENME İLE SAĞLIKLI YAŞAM

İnsan Kaynakları Uzmanı ve Yaşam Koçu Yasemin Karaçay, sağlıklı bir yaşamın anahtarı olan 'Mindful Beslenme' konusunda katılımcılarla interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı beslenmek gerektiğinin altını çizen Karaçay, sağlıklı olmak için kişinin bedensel, duygusal ve sosyal olarak kendisini iyi hissetmesi gerektiğini dile getirdi.

Herkesin öncelikle kendisiyle barışması gerektiğini ve hızla akıp giden yaşam süreçlerinde bazen yavaşlayabilmesinin de önemli olduğunu ifade eden Karaçay, “ İnsan vücudu iki türlü beslenir. Kariyer, ilişki, fiziksel aktivite ve manevi dünya birincil gıda, aldığımız besinler ise ikincil gıdayı oluşturur. Birincil gıdayı doyurmadan ikincil gıdaya yönelmek toplumda yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Kişi öncelikle kendini iyi hissetmelidir. Spor yapmak da yemek yemek gibi fiziksel bir ihtiyaçtır. Gün içinde ne olursa olsun yemek için akit bulabiliyorsa insanlar, spor veya hareket içinde vakit ayırabilir. İnsanlar günde en az 7-8 saat uyumalı ve saat 23.000- .02.00 saatleri arasında mutlaka uykuda geçirmelidir. Uyku öncesinde en az 2 saat bir şey yememelidir” diye konuştu.

YAVAŞ YEMEK DAHA SAĞLIKLI

Mindful beslenmenin kişinin yediklerinin ve yemek anının farkında olması olarak özetleyen Yasemin Karaçay, hızlı yemek yerine yavaş yemenin alınan lezzeti ve faydayı da artırdığını belirtti.

Karaçay, “İnsanlar çalışma yaşamı içinde hızlı bir şekilde sabahları karbonhidrat ağırlıklı besleniyor. Öğlenleri ise hızlı yemek yiyerek ne yediğinin farkında bile olmuyor. Halbuki yemeğin rengini, kokusunu, aromasını ve dokusunu hissetmeliyiz. Tv, bilgisayar karşısında ise yemek yememeliyiz. Yemek yerken ki duygu ve düşüncelerimizin farkında olmalıyız. Yemek yerken özem bir zaman ayırıp keyif almaya çalışmalıyız” dedi.

İnsanlar yemek yedikten 20 dakika sonra tokluk hissinin oluştuğuna da dikkat çeken Karaçay, şöyle devam etti:” Gün içinde bol bol su tüketin, eğer ihtiyaç duyarsanız ara öğün de yiyebilirsiniz. hızlı yemek yediğiniz için 2'nci tabağa hemen geçmek isteyebilirsiniz, biraz ara verin ve tekrar karar verin”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.