KalDer Üyelerine sağlıklı yaşam için öneriler!

KalDer Üyelerine sağlıklı yaşam için öneriler!

KalDer Sohbetlerine konuk olan Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, "Yaşam Kalitesinde Sağlıklı Olmak" başlıklı sunumunda sağlıklı yaşamın ipuçlarını verdi. 

İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, KalDer Sohbetleriyle alanında uzman isimlerin deneyimlerinin paylaşıldığını belirterek önemli kazanımlar elde ettiklerini dile getirdi. 

Öncelikli amaçlarının kalitenin sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Senem Kılıç, kurumlarla başlayan kalite sürecinin bireyler ve toplum genelinde de uygulanması gerektiğinin de altını çizdi. Sunumunda beden ve ruh sağlığının bir bütün olduğunu dile getiren Dr. Zafer Beken, doğru beslenme ve stresten uzak yaşam tarzının uzun ömrün anahtarı olduğunu vurguladı. 

KATKI MADDELERİNDEN UZAK DURUN

Dünyada insan popülasyonunun artmasıyla birlikte beslenmeyi sağlayabilmek ve gıda ürünlerinin daha dayanıklı ve verimli olması için katkı maddelerinin yanında genetik değişiklikler yapıldığını da söyleyen Beken, bu katkı maddelerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi. 

Genetiği değiştirilmiş bitkilerin ve katkı maddelerinin tüketilmesinin pek çok hastalığa davetiye çıkardığını kaydeden Dr. Zafer Beken, “Beslenme sadece enerji almak için değil hücrelerin yenilenmesi için de çok önemli. Vücudun ihtiyacı olan yapı taşlarını gıdalardan elde ediyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Sebzeler çiğ veya az pişmiş olarak tercih edilmeli. Kuruyemişler kavrulmuş olarak yağ oranı yükseldiğinden çiğ tüketilmeli, bunun yanında sebze suları, doğal kaynak suları poşetlenmemiş bitki çayları tercih edilmeli. Baharatlardan özellikle zerdeçal kanser önleyici yapısıyla dikkat çekiyor . Zerdeçal ve karabiber yağ içinde çözülerek tüketilmesi halinde büyük yarar sağlıyor. İçinde katkı maddesi olan her türlü gıdadan uzak durun. Buğday, mısır, arpa, süt ürünleri, endüstriyel beyaz ve kırmızı et, işlenmiş tüm gıdalar, aromalı içecekler ve GDO'lu ürünlerin tüketiminden kaçının” bilgisini verdi. 

BEDEN VE RUH SAĞLIĞI BİR BÜTÜNDÜR

İnsan vücudunun hareket etmek için yaratıldığını ve günde en az 10 bin adım atılması gerektiğini dile getiren Dr. Zafer Beken, şunları söyledi: “Beslenme ve düzenli spor, insan vücuduna olduğu kadar ruh sağlığına da yarar sağlıyor. Uyku kalitesini artırın, yatmadan 1 saat önce elektronik cihazlardan uzak durun, sigara, kafein ve alkol tüketmeyin. İnsanlarla yüz yüze iletişim kurun, hareket edin, keyif aldığınız etkinlikleri yapın. En önemlisi ya sevdiğiniz işi yapın, ya da yaptığınız işi sevmeye çalışın” 

Etkinliğin ardından KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, verdiği değerli bilgiler için Dr. Zafer Beken'e bir teşekkür plaketi takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.