KALDER VE TAİDER üyeleri bir araya geldi

KALDER VE TAİDER üyeleri bir araya geldi

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu, Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) İzmir şubesi üyeleri bir araya geldi

Türkiye’nin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan KalDer ziyaretinde, ileriki dönemde gerçekleştirilecek ortak etkinlikler için görüş alışverişi yapıldı ve sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’ye katkıları konuşuldu.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu başkanlığındaki heyette Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Buğra İlter, Serhat Büyükhelvacıgil, Aysu Dalan Benlioğlu, Nilgün Katipoğlu, Şerife İnci Eren yer alırken; TAİDER’i ağırlayan KalDer heyetinde ise KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ünlü, Yönetim Kurulu Üyeleri Naile Göçen Çukurova ve Kenan Doğan toplantıya katıldı.

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, Türkiye Kalite Derneği’ne yaptıkları ziyarette Türkiye’de toplumsal, ekonomik, kültürel, sosyal sorunlara çözüm üreten sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Toplumsal gelişmede kilit rol oynayan sivil toplum kuruluşlarının Türkiye’nin hem ekonomik hem sosyal kalkınması konusunda oldukça önemli bir rolü olduğunu söyleyen Canan Çilingiroğlu; “TAİDER’in amaçlarından biri de ülke ekonomisinin büyümesi, kalkınma ve toplumsal refahın yükselmesinde aile işletmelerinin katkısını arttırmak. Benzer amaçları güden tüm sivil toplum kuruluşları ile ortak bir zeminde buluşmanın yollarını arıyoruz. Aynı mesajı vermeyi görev edinmiş birkaç kurum birlikte olunca hedef kitle üzerinde etkisi daha güçlü oluyor” dedi.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç ise dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi; kalite bilincini bireylerden başlayarak, kurumlara ve hayatın her alanına yayacak faaliyetlerle çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Kılıç, şöyle devam etti: “Avrupa Kalite Yönetim Vakfı, EFQM mükemmellik modeli çerçevesinde sanayi kuruluşları ve Kobilere yönelik bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve saha ziyaretleri de gerçekleştiriyoruz. Bilgi ve deneyimin paylaştıkça çoğaldığına inanan STK’lar olarak aramızdaki güçlü diyalog ve işbirliğinin ülkemizin gelişmesinde oldukça önemli olduğuna inanıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.