Kalibrasyon Birimi faaliyetlerine başladı

Kalibrasyon Birimi faaliyetlerine başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Biyomedikal Test, Kalibrasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan Kalibrasyon Birimi faaliyetlerine başladı.

Biyomedikal Mühendisliği bölüm öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerine de katkı sunan merkezden sorumlu Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aydın Akan, ölçüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

“Sektöre hizmete hazırız.”

 Prof.Dr. Akan, hedeflerinin son teknolojiye sahip kalibrasyon cihazları ile önce kurum içinde, sonrasında İKÇÜ Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere diğer sağlık kuruluşlarına hizmet etmek olduğunu söyledi. Kalkınma Ajansı projesi kapsamında tedarik edilen 27 adet tıbbi cihaz kalibrasyon ölçüm cihazının kullanılabilmesi için gerekli eğitimlerin tamamlandığını kaydeden Prof.Dr. Akan, ilk olarak İKÇÜ laboratuvarlarındaki 20 farklı cihaz türünün ölçümünün yapıldığın belirtti.

“Öğrenciler için büyük şans.”

Artık bir adım öteye giderek kurum dışına da hizmet vermek istediklerini aktaran Prof.Dr. Akan, biyomedikal bölümü öğrencilerinin de bu sürece aktif olarak katkı sunduğunu kaydetti. Prof.Dr.Akan,” Biyomedikal mühendisliği bölümlerinin hepsi bu kadar şanslı değil. Olanlar da bu sayıda çeşitliliğe sahip değiller Bu zenginlikte cihazlar özel sektör kuruluşlarında veya hastanelerin kendi biyomedikal birimlerinde var. Öğrencilerin sektöre biyomedikal mühendisi olarak çıkmadan önce uygulamalı eğitim görmesi çok önemli. Çünkü mühendislerden sektörde yapması beklenen işlerinden birisi de bu. Bir eğitim kurumu olarak bünyemizde bu birimin yer almasından çok mutluyuz. Biz hocalar olarak öğrencilerimizi iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. Onların kendilerini geliştirerek mezun olması bizleri mutlu ediyor.” dedi.

 “Biyomedikali tercih edenler artıyor.”

 Hem sağlık alanında çalışmak isteyen aynı zamanda işin mühendislik tarafında eğitim görmek isteyen gençlerin giderek artan bir tercihle biyomedikal mühendisliği bölümünü seçtiğini vurgulayan Prof.Dr.Akan, bu mühendisliğin tercihlerde revaçta olduğunu belirtti.

“Öğrencilerimiz yaptıkları işle aslında insan sağlığına katkıda bulunduğunu hissediyor.” diyen Prof.Dr.Akan, ”20 yıl öncesine kadar lisans seviyesinde eğitimi olmayan bir meslekti. Şimdi ise büyük bir ihtiyaç var. Sağlık alanında kullanılan en küçük bir sarf malzemesinden, yüksek teknolojili çok büyük tıbbi cihazlara, gerek geliştirilmesinden gerekse de sağlık kuruluşlarında uygun kullanılmasına, bakım onarımının yapılmasına kadar çok önemli bir çalışma yelpazesi var.” diye konuştu.

Kalibrasyon ölçümü yapılan cihazlar:

İnfüzyon pompası
Hassas terazi
Tansiyon aleti
pH ölçüm cihazı
Sinyal jeneratörü
Etüv
Biyogüvenlik kabini (UV ölçümü)
Infrared termometre
Su banyosu
Soğuk oda sıcaklık ve nem ölçümü
İnkübatör
Biyomedikal uygulamaları ölçüm seti (BIOPAC)
Santrifüj
Dijital potansiyometre (Elektriksel güvenlik testi)
Otoklav
Tek kanallı otomatik pipet
Isıtmalı manyetik karıştırıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum