Kaliteli İnsan Projesi

Kaliteli İnsan Projesi

KalDer, İTÜ GVO ve Argüden Yönetişim Akademisi İşbirliğiyle

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi ve Argüden Yönetişim Akademisi işbirliği ile yürütülen, çocuklara kaliteli insan olmayı anlatmayı amaçlayan Minikal Projesi, İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları’nda (İTÜ GVO) uygulanmaya başlıyor.

Kaliteli bir yaşam ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık yaratan projelere imza atan Argüden Akademi ve KalDer İzmir Şubesi işbirliği ile yürütülen MiniKal Projesi kapsamında İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları 4'üncü sınıf öğrencileri, 20 hafta boyunca, haftada 2 ders saati, eğitmenlerden eğitim alacak.

12 Ekim tarihinde İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları’nda başlayacak olan proje kapsamında eğitim görecek olan 4'üncü sınıf öğrencilerini bilgilendirmek üzere okulun konferans salonunda bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Ilgaz, KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Vira Stratejik Ortaklık Genel Müdürü Senem Kılıç, İTÜ GVO İzmir Okulları Kurucu Temsilcisi/Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Toplantıda konuşan Okul Genel Müdürü Esra Sandalcı Adam, Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey Programının kalite bilincinin yaygınlaşması için önemli olduğunu ifade etti.

Bu programda emeği geçen herkese teşekkür eden Esra Sandalcı Adam, “Kalite, insan yaşamındaki iyi olan herşeyi kapsar. Kaliteli insan, kaliteli ürün ve kaliteli iş aslında hep aynı anlayışın ürünüdür. Biz de bu anlayışla birlikte 4. Sınıf öğrencilerimizi kalite yolculuğuna çıkarmak için bu anlamlı işbirliğine imza attık. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, dernek olarak en öncelikli hedeflerinin mükemmellik kültürünü bir yaşam biçimine dönüştürmek olduğunu belirtti. Senem Kılıç “KalDer ailesi olarak bugün burada bir ilke daha imza atarak, Argüden Akademi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ile iş birliği yaparak MiniKal adı verdiğimiz projemizi gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşamaktayız. Başlatmış olduğumuz bu projemizde iş birlikçimiz olan Argüden Akademi ile ortak bir çalışma yaparak kendilerinin Özel Sektör Gönüllüleri Derneği ile ortak oluşturduğu ‘Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey’ projesinin Ege Bölgesinde yayılımını gerçekleştirmeyi ve daha çok çocuğa dokunmayı hedeflemekteyiz. İçerisinde demokrasi ve insan hakları, gönüllülük ve dayanışma, güvenli teknoloji kullanımı, finansal okur yazarlık, ekoloji ve toplumsam cinsiyet eşitliği gibi farklı alt başlıkları barındıran programımızı İzmir Şube üyemiz olan bir kurumda gerçekleştirebilmek bizler için çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

“KENDİNİZİ GELİŞTİRİN”

Öğrenen Çocuk: Sorumlu Birey Programı hakkında bilgi veren Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Ilgaz, çocukların, toplumda ayakları yere basan, sorumlu ve güçlü bireyler olarak hayata hazırlanmaları için çalıştıklarını kaydetti.

Geçen zamanla birlikte insanın daha da özgürleştiğini fakat sorumluluklarının da arttığını dile getiren Ilgaz, öğrencilere 'kendinizi geliştirin' çağrısında bulundu. Eğitim programının 6 alt başlığı olduğunu söyleyen Pınar Ilgaz şöyle devam etti: “Bu program, öğrencilerin kendisi ve toplumla ilgili sorunların çözümünde kararlara katılma, sorumluluk üstlenme, tutarlı ve adil olma, etkili adımlar atma konusunda bilinçlenmelerini sağlamayı hedefliyor. Sizler de yaşamda kaliteyi artırmak ve mutlu olmak için kendinize ve başkalarına faydalı olmaya çalışın. İnsanlara doğaya ve hayvanlara karşı duyarlı olun. Kendi farkındalığınızı artırın. Öğrendiklerinizi de aileleriniz ve arkadaşlarınızla paylaşın”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.