"Kaliteli işlerde yer almak ve kaliteli işler yapmak istiyorum"

"Kaliteli işlerde yer almak ve kaliteli işler yapmak istiyorum"

2015 yılında muhteşem bir albümle sanat camiasına giren Pelin Elitez Medyaege'ye konuştu.

Mesele Aşk albümününden 3 şarkıya klip çeken ve her klibinde işitme engellileri düşünerek işitme engelli tercümanı kullanan  Elitez Medyaege'ye gelecek projelerinde bahsetti.


Sanat camiasına girme fikri nerden çıktı?


15 yaşından beri çalışan bir kadınım. Ama müzik hayatıma müzisyen bir arkadaşımla, Orhan Gencebay ve Sibel Can’ın düet yaptığı “Kadere bak” şarkısını evde söylerken arkadaşımın kız kardeşi bizi videoya çekti. Ardından çektiği videoyu internette yayınladı. Dinleyenler sesimi çok beğendi ve beni dinlemek istediklerini mail yoluyla bana ulaştırdılar. Asıl mesleğim Satış Pazarlama. Ve o dönemde de büyük bir gazetenin portal müdürüydüm. Hafta sonlarında keyfi ekstralar yapıyordum. Ama herhangi bir yerde sahneye çıkmadım. Profesyonel hayata eski eşim Ufuk Yıldırım’la tanıştıktan sonra başladı.

İlerleyen zamanlarda albüm ya da single çıkarmayı düşünüyor musunuz?


Aslında gerçekten arzuladığım kaliteli işlerde yer almak ve kaliteli işler yapmak.Tekrar  bir albüm düşünüyormuyum hayır düşünmüyorum.  Ama bir tane hareketli bir tanede slow şarkıdan oluşan bir single yapabilirim.

Yakın zamanda böyle bir projem var. Çok sevdiğim ve ayrıca çok iyi bir müzisyen olan bir arkadaşımla böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu arkadaşımla birlikte bir düetimiz olacak. Henüz tam anlamıyla netleşmediği için  bilgi vermiyorum.  Ama ileriye dönük bir single çıkaracağım.


Müzik konusunda tek arzum kaliteli işlerde yer almak. Aslında müzik benim için hobi  yaparken her seferinde haz aldığım. İşim başka bir şeyken yaklaşık 7 senedir müziğe daha fazla yoğunlaşmış durumdayım.
 

Single çıkarma düşünceniz olduğundan bahsettiniz şarkılarınız belli mi?
 

Hayır. Sadece düet yapacak olduğumuz şarkılarımız belli. Benim bu düet dışında ayriyetten bir slow ve bir hareketli şarkı ile single yapma düşüncem var. Bana  bu düet proje olarak  geldi  o yüzden şarkı belli.  Zamanı ise kesin olarak belli değil. Çok yakın bir zamanda yapacağız.

 

Şuanda sahne aldığınız bir yer var mı?
 

Mavişehir Park Yaşam'da Görkem Özer'in işletmeciliğini yaptığı Mavra Joy'da her cuma cumartesi sahne alıyorum.

pelin_elitez_001_48479_4479632.jpg
Diğer 3 klibinizde işaret dilini kullandınız sonraki  kliplerinizde bunu tekrar yapacak mısınız?


Evet. İşaret dilini diğer kliplerimde kullandım ve bunda sonraki bütün kliplerimde de var olacak. Önceki  albümümden klip çekemediğim 3 şarkım var. Aslında klip çekmediğim o 3 şarkıya da klip çekmek istiyorum. Yeni şarkıları yapmadan önce o 3 şarkıyada klip çekip yeni şarkıları yapmak istiyorum. Ve bu şarkılarında kliplerinde  işaret dilini kullanacağım.
 

Aslında televizyonda olmak istiyorum
 

Albümler singlelar haricinde aslında televizyonda yer almak istiyorum. Ekran yüzümün güçlü olduğunu düşünüyorum ve bu konuda olumlu yorumlar alıyorum. İçimde uhte olarak kalan bir müzikal hayalim var.  Bir müzikalde yer almak hem tiyatro hem müzik yapmak istiyorum. Ama ne yazık ki hep askıda kalmış bir hayal.

İzmir'deki  müzik piyasası ve Türkiye'nin müzik sektörü hakkında neler düşünüyosunuz?

Doğma büyüme İstanbulluyum. İstanbul'da ki müzik piyasası ile İzmir piyasası arasında çok fark var.  İzmir'de müziğe değer verilmediğini düşünüyorum. Doğal olarak. Çünkü artık Türkiye'de müziğe değer verilmiyor. Kaliteli müziği anlayan bir kitle ne yazık ki kalmadı. Gelen yeni nesilin kaliteli müzikle ilgili değil. Daha basit daha kolay işleri seviyorlar halbuki o kadar değerli sanatçılar var ve güzel işler yapıyorlar. Ama değer görmüyor.  İzmir'de sahne aldığım zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla kendi repertuarımı yapamıyorum gelen isteklerden dolayı. Gelen çoğu istek müziğin doğasına aykırı basit şarkılar. 


Bizim ruhumuz arabesk olduğu için ve arabeski dinlemeyi söylemeyi çok seviyorum.  Eski yıllardan gelen ve çok güzel olan daha kaliteli işler yapılmışken şimdi basite indirgenmiş şarkılar istendiğinde üzülüyorum. 

Bunların harcinde sahnede olmaktan şarkı söylemekten keyif alan bir sanatçıyım. Sahne kızımın yanı hariç tek nefes alabildiğim yer. Sahneye çıkarken çok heyecanlanıyorum. Hani derlere ya o heyecan bittiğinde hayat biter. Bende de aynı ve o heyecan bitmiyor. Çünkü hala hobi olarak görüyorum. Bu iddiasızım anlamında değil. Bence hobi olarak görmek  iş olarak görmektense beni daha dinç  ve daha tutkulu olarak sahneye çıkıyorum.  Sahneye para kazanmak için değil, üstüne para veririm gibi bir tutkuyla çıkıyorum.  
 

Kliplerinizden gördüğümüz üzere çok duyarlı bir insansınız, bu sosyal sorumluluk projeleri hayatınızın tam olarak neresinde?

Sosyal sorumluluk projeleri benim için çok önemli bir konu ve hayatımın merkezinde yer almakta. İşaret dili kullandığım haberleri yapıldı.  Bundan sonraki kliplerimde de yapacağım. Aslında  benim fikrimdi.  Bana bu konuda inanılmaz destek olan İzmir Mavi Pencere Özel Eğitim Derneği var.  Ben derneğin basın ve halkla ilişkiler sorumlusuyum. Sık sık bir araya gelip özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar için projeler üretiyoruz. Derneğimizin üyelerini oluşturan öğretmenler, iş kadınları, iş adamları hepsi birer gönüllü para için değil tamamen gönüllülük esasın dayalı olarak işlerini, projelerini canla başla yapıyorlar. Bu yüzden benim için çok değerli bir dernek. Mavi Pencere Özel Eğitim Derneğinin bir üyesi olmaktan çok gurur duyuyorum. Bu konuda çok hassasım ve benim bu hasasiyetimin nedenini bana soruyorlar herhangi bir nedeni yok sadece işitme engellileri ok seviyorum ve onlara yardımcı olmak hayatlarını kolaylaştırmak istiyorum. Hani hep diyoruz ya bir lisan bir insan diye bu da onun gibi... Keşke daha çok yayılsa. İnsanlar hobi olarak, meslek olarak sahip çıksa ve be eğitimler yayılsa.


Ama ben kliplerimde  elimden geldiğince bunları yapmaya çalışıyorum. Yaptığım kliplerden sonra bir çok programda işitme engelli tercümanlığı kullanılmaya başladı. Kliplerimden sonra olmuş bir uygulama olduğu için ben amacıma ulaştım. Sadece bu uygulamanın dahada yayılması ve insanlara ulaşmasını istiyorum. İşitme engelli çocukların çizgi film izlerken televizyonun bir köşesiden işitme engelli tercümanı olması o çocukları için çok büyük birşey.

İşitme engelli çocuklara yardım dışında dahil olduğunuz başka projeler varmı?
 

Evet var. Cansu Başarın öncülüğünde, 3 yaşındaki Lösemili Ayaz Bebek için 26 Kasım Gaziemir Optimum Hayal Kahvesi'nde saat: 20:00'da ben dahil 11 sanatçı arkadaşımla beraber sahne alacağız. Hiç birimiz herhangi bir ücret talep etmeden sadece Ayaz bebeğin sağlık harcamalarına destek olmak için sahneye çıkacağız. Keşke bu tarz yardım projeleri daha çok gelse de bizde çocuklarımız için bir şeyler yapsak.
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.