Kalpte Ritim Bozukluğunun Belirtileri Nelerdir?

Kalpte Ritim Bozukluğunun Belirtileri Nelerdir?

Kalp atışları normalde bir düzen içindedir. Bu düzen kalbin dakikada 50 ila 90 arasında bir atım sayısına sahip olmasıdır. Peki ritim bozukluğunu nasıl anlayabiliriz?

Kalp, vücuda kan pompalamak gibi hayati bir görevin yanında; vücut ısısını ayarlama, atık ürünlerin vücuttan uzaklaştırılması, hormonları vücuttaki gitmesi gereken yerlere göndermek gibi daha birçok önemli faaliyeti gerçekleştiren çok önemli bir organımızdır.

Kalp atışları normalde bir düzen içindedir. Bu düzen kalbin dakikada 50 ila 90 arasında bir atım sayısına sahip olmasıdır. Ama ritim bozukluğu veya aritmi de denilen olay dakikalık kalp atım sayısının bu değerlerin dışına çıkmasıdır. Bunun kalp ile alakalı veya alakasız nedenleri olabilir. Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklar, çay veya kahve gibi kafein içeren içecekler, aşırı çikolata tüketimi veya uykusuzluk gibi nedenlerden dolayı ritim bozukluğu ortaya çıkabilir ve bunun kalp ile alakası yoktur. 

Ritim Bozukluğunun Belirtileri Nelerdir?

Ritim bozukluğunda, kalp çarpıntısı en çok görülen belirtidir.

Göğüste bir ağrı, yanma veya baskı hissi gibi göğüs bölgesinde yaşanan sorunlar ritim bozukluğunu haber veriyor olabilir.

Nefes darlığı ve nefes alıp vermedeki zorluk kalp ritminizin bozuk olduğunun habercisi olabilir.

Gözde kararma, bir anda düşme veya bayılma gibi durumlardan sonra da kalp ritminize baktırmanız hastalığın erken teşhis ve tedavisinde yardımcı olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.