Kampüsteki hayvanlar dağ başına atıldı iddiası

Kampüsteki hayvanlar dağ başına atıldı iddiası

İzmir'de üniversitenin kampüsünde yaşayan kediler dağ başına bırakıldı; HAYTAP suç duyurusunda bulundu.

Doğduklarından beri okulda barınan, öğrenciler ve öğretmenler tarafından bakılıp beslenen kediler, iddiaya göre ıssız, kurt ve domuzların olduğu Güzelbahçe ilçesinde bir dağ başına bırakıldı. 

HAYTAP üyelerinin verdiği bilgilere göre okulun çeşitli yerlerinde bulunan ve çoğu insan tarafından sevilen bu kediler, sömestr tatilinde öğrenci ve öğretmenlerin yokluğundan fırsat bilinerek kapanla yakalanıp, bir süre kazan dairesinde bekletilip, sonrasında hiç insanın ve yerleşim yerinin bulunmadığı, yerlerde sadece domuz ve kurt ayak izlerinin olduğu, Güzelbahçe'de bir dağ başına bırakıldı. Hatta kedileri bulmak için oralara gidip araştıran insanlar, orada yaşayan kedilerin yemek bulamadıkları için açlıktan tavuk yemi yediklerini görmüşler. Aynı zamanda bir sürü aç köpek bulunan bu ortamda neredeyse hiç yerleşim yeri yok. Bunun yanında bu götürülen hayvanların otobana çıkıp ezilme ihtimalleri de çok yüksek...

Durum üzerine harekete geçen HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder İzmir Valiliği ve Orman Su Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

sasgdrf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.