Kamu mühendisleri haklarını istiyor

Kamu mühendisleri haklarını istiyor

Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan kamu mühendisleri, özlük ve ek gösterge taleplerinin iyileştirilmesini bekleniyor.

MEDYA EGE - Kamu kuruluşlarında devlet memuru olarak çeşitli statülerde çalışan, mühendis, avukat ve benzer durumda olan meslek grupları seslerini duyurmaya çalışıyor.

Kamu Mühendisleri Platformu çatısında toplanan ve kamu kurumlarında çeşitli statülerde çalışan mühendisler, hak ve gelir kaybına uğradıklarını sık sık dile getiriyor.

Hükümetin memurlara yönelik açıkladığı yüzde 17,55 oranında ve seyyanen 8 bin 77 lira maaş zammını kabul etmeyen kamu mühendisleri, geçmiş kayıplara yönelik bir iyileştirme yapılmadığını belirterek, mali ve özlük haklarda adaletsizliğe uğradıklarına dikkat çekiyor.

f03kf2gxsaessfo.jpg

Yatırım, üretim, kalkınma ve sanayileşme gibi her türlü kamusal faaliyetin yerine getirilmesinde önemli roller üstendiklerine hatırlatan kamu mühendisleri, maaşlarının enflasyon altında ezildiğine dikkat çekiyor.

Öte yandan kamudan emekli olmuş mühendis, mimar ve şehir plancıları da, emeklilik haklarında ve aylıklarında artış yapılması ve emekli sandığında yapılacak düzenlemeyle her ay aylıklarıyla birlikte ek ödeme talep ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum