Kamudaki taşeron firma çalışanlarına ne zaman kadro verilecek?

Kamudaki taşeron firma çalışanlarına ne zaman kadro verilecek?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2017 yılında yayımlanan 696 sayılı KHK ile kamuda çalışan tüm taşeron işçilerin daimi kadroya alınacağı açıklanmasına rağmen halen kadro verilmeyen taşeron firma çalışanlarının kadro beklentilerini soru önergesiyle yeniden TBMM gündemine taşıdı. 

0-(5)-118.jpg

Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, kamuda halen taşeron işçi olarak çalışanlara ne zaman kadro verileceğinin açıklanmasını istedi. 

TAŞERON FİRMA ÇALIŞANLARI 3 YILDIR KADRO BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 3 yıl önce daimi kadroya alınacağı açıklanan ancak halen kadro verilmeyen kamudaki taşeron işçilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, yazılı soru önergesi verdi. 

HALEN KAMUDA BİNLERCE TAŞERON ÇALIŞAN VAR

696 sayılı KHK’nın kamuda taşeron işçiliğin sonlandırılması için çıkarıldığını anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2017 yılındaki KHK ile bazı taşeron firma çalışanlarının kadroya alındığını ancak halen kadro beklentisi olan çok sayıda kamu çalışanının bulunduğunu söyledi. 

Gürer, Belediye çalışanlarının belediyede kurulan şirketlere devredildiğini, Başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı olmak üzere farklı bakanlık  bünyesinde de çok sayıda personelin kadro beklentilerinin ne yazık ki sonuçsuz kaldığını ifade etti. 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

CHP Milletvekili Gürer, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde şu sorularına yanıt verilmesini istedi: 

“1- Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde Karayolları, Demiryolları ve PTT'deki taşeron firma çalışanları ve kamudaki kiralık araç şoförü olarak çalışan işçilerin kamudaki asıl kadrolarına alınması hangi talihte sağlanacaktır?

2- 21 aydır bekleyen mühendis, tekniker ve İİBF’liler için alım yapılacak mıdır?

3- Karayollarında, taşeron firma bünyesinde çalışanlara kadro verilmesi için çalışma yapılmakta mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.