Kamyoncu: "Hep kaba insanlar olarak kazınıyoruz insanların beynine"

Kamyoncu: "Hep kaba insanlar olarak kazınıyoruz insanların beynine"

Geçtiğimiz günlerde zihinsel engelli bir kıza yapılan tecavüz ile ilgili kamyon şoförleri görüşlerini beyan etti.

Günümüzde tecavüz olayları öyle bir hal almış durumda ki, nereye gitsek, hangi yöne dönsek kokarak hareket eder olduk. Kendi evimizde bile korku içinde yaşıyoruz bazen. İnsanlık öyle iğrenç bir yere gidiyor ki artık baba bile öz kızının ırzına geçiyor. Toplum da artık eskisi gibi sesini çıkarmıyor bu olaylara. Alışılagelmiş bir durummuş gibi.  Kimi gider öz kızına yapar bu igrençliği kimi öz kardeşine. Kimi komşusuna kimi de akrabasına. Ama olaylar sadece bunlarla sınırlı değil.  Artık küçücük çocuklara, erkek çocuklarına dahi yapılıyor bu iğrenç şeyler. Zihinsel ya da bedensel engelli kardeşlerimize dahi yapılıyor. Dilerim ki ıslah olurlar ve insanlıktan nasiplerini alırlar. 

Geçtiğimiz günlerde zihinsel engelli bir kıza yapılan tecavüz ile ilgili bir kamyoncu arkadaşımız ile röportaj yaptık. Olayların meslek ile değil de insan ile ilgili olduğunu söyledi. Her insanın aynı olmadığını bir de arkadaşımızdan dinleyelim.

-"geçtiğimiz günlerde iki kamyoncu şizofren bir kıza iki gün boyunca tecavüz etti. Bu tür olaylar sizi ve iş hayatınızı etkiliyor mu? "

A.B. -"Evet. huzursuz ediyor bizleri. Hep kaba insanlar olarak kazınıyoruz insanların beynine."

-"Böyle olaylar ile ilgili haberler çıktığında ertesi gün işe giderken herhangi bir tepki geliyor mu çevrenizde Size karşı?"

A.B. -"Beş parmağın beşi aynı değil. Ama ilk başta yadırgadıkları oluyor tabi. Sonra insanlar tarafından tanınınca fikirleri değişiyor."

-"Çevrenizde bu tarz olaylar oldu mu hiç?"

A.B. -"hayır olmadı. Yalnız geçen gün tırın içinde biri kendini asarak öldürmüştü. 

-"kendini asma nedeni neydi?"

A.B. -"Tam olarak bilmiyorum ama büyük ihtimalle piyasanın durumudur. Çünkü tırını taksit ile almıştı.

-"Peki bu tecavüz olayları neden genelde kamyoncularda meydana geliyor?  Bunun için herhangi bir fikriniz var mı?"

A.B. -"Genelde herkes bilir kamyoncular yolda oldukları için para karşılığında hayat kadınları ile birlikte olur. Ama hepsi aynı değil tabi. Çoğu çocuğunun rızkı için çalışır ve uzak durur böyle şeylerden. Ama tecavüz konusunda bir şey diyemeyeceğim. Günümüzde artık öyle şeyler oluyor ki insanın kanı donuyor."

-"Tüm kamyoncuların aynı olmadığını dair söylemek istediğiniz bir şey var mı? "

A.B. -"insan olarak hepimiz yanlış yapabiliyoruz. Ama her insanın aynı olmadığını da vurgulamak istiyorum.  Bu tür olayları mesleklerle sınırlamak da yanlış çünkü her meslekte kötü insanlar olduğu gibi çok iyi insanlar da var. Dilerim bu tarz olaylar artık Son bulur ve herkes mesleğini iyi bir şekilde ve layıkıyla yapar."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.