Kan bağışı sizden tatlılar Kırçiçeği'nden

Kan bağışı sizden tatlılar Kırçiçeği'nden

Kırçiçeği, Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası başlattı.

Kırçiçeği, Kızılay işbirliğiyle kan bağışı kampanyası başlattı. Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, dünyada suni olarak üretilemeyen kanın herkes için ihtiyaç olduğunu belirterek, “Her bağışlanan kan 3 hayat kurtarıyor. Gelin siz de bugün iyilik için bir adım atın ve kan bağışlayın” dedi.

kemal-ipbas.jpg

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi işbirliğinde “Kan Bağışı Sizden Tatlılar Kırçiçeği'nden” sloganıyla başlatılan kan bağışı kampanyası ilk olarak 30 Ekim'de Kırçiçeği Alsancak Şubesi'nde saat 10.00'da gerçekleşecek.

kanbagisi.jpg

Kanın yapay olarak üretilemediğine dikkat çeken Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, “Kan bağışı ile sadece başkalarına değil kendinize de yardım etmiş oluyorsunuz. Bugün, şu anda acil kan ihtiyacı olsa, tüm eşiniz dostunuz sizin için kan vermek üzere hastaneye bile koşsa o kanın hazırlanışı en az sekiz saati buluyor. Yani acil durumda Kızılay'ın kan stokları hepimiz için yaşamsal öneme sahip. Bir kan bağışıyla üç kişinin hayatını kurtarıyorsunuz, bundan daha güzel hayırseverlik, bundan daha güzel iyilik olamaz. Gelin kan bağışlayın, Kırçiçeği'nde de bu iyiliğiniz sonrasında tatlınızı afiyetle yiyin” diye konuştu.

meryem-dilsad-ipbas2.jpg

5 DAKİKA AYIRIN HAYAT KURTARIN
Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş da Kırçiçeği'nin bugüne kadar bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attığını ancak insan hayatından daha önemli hiçbir şey olmadığını belirterek “Gıda sektörü gibi hizmet alanında çok yüksek bir hareketin olduğu alanda, kan bağışı kampanyası düzenlemek çok kolay değil. Ancak bu kampanya gündeme geldiği andan itibaren Kırçiçeği çalışanları gönüllü oldu. 30 Ekim'de Alsancak Şubemizde Kızılay Kan Bağışı aracında 5 dakikada vereceğiniz kan ile hem kendi sağlığınız için hem de başkalarının hayatı için siz de gönüllü olun” dedi.

gokay-gok-001.jpg

DR. GÖK: “HEDEF KADINLAR”
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Ege'de her kan grubundan yeterli kan stokunun olması ve 365 gün kan ihtiyacının karşılanabilmesi için yıllık 400 bin ünite kan bağışına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Dr. Gök, “134 hastanenin kan ihtiyacını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Kan bağışı konusunda özellikle İzmirli kadınlara büyük görev düşüyor. Çünkü İzmir'de kadınlarımızın kan bağışı konusunda yeterli konumda değiliz. Kadınlarımızın liderlik etmediği projelerde başarıya ulaşmak çok güç. Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş hem bir kadın olarak hem de yönetici olarak buna önderlik etmesi çok anlamlı. Kendisini desteği nedeniye kutluyoruz. Çünkü kadınlarımızı hayatın her alanında olduğu gibi kan bağışçısı kazanımı çalışmalarında da lider olması en büyük hedefimiz. Tüm İzmirlileri 30 Ekim'de başlayacak olan kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.