Kanada'da Ortaya Çıkan Yangın Yayılmaya Devam Ediyor

Kanada'da Ortaya Çıkan Yangın Yayılmaya Devam Ediyor

Kanada'nın eyaletlerinden Alberta'da patlak veren yangın hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Yangının yayılmaya başladığı bölgelerde yaşayan vatandaşların tahliyesine devam ediliyor.

Uluslararası yayın kuruluşlarının haberlerine göre, pazar günü başlayan yangın hızla büyüyerek bölge sakinlerinin yaşımını tehdit etmeye başladı. Eyalet otoriteleri bölge halkını tahliye etmeye çalışırken, tahliye için kullanılan yolun yangın bölgesinin içinde kalması yüzünden tahliye edilen insanların bir kısmı yangın bölgesinde mahsur kaldı.

Konvoyun olduğu yerde yoğun duman olduğu ve yolun her iki tarafında da alevlerin yükseldiği belirtiliyor.Konvoyda evlerinden kaçmaya çalışan yüzlerce kişinin bulunduğu bildiriliyor.Yangının önümüzdeki 24 saat içinde iki kat büyüyeceği aktarılıyor. Yetkililer yangının şu anda New York City'den daha büyük bir alana yayıldığını söylüyor.

Yaklaşık 80 bin kişi yangın nedeniyle evlerinden ayrılmış durumda.

Bugüne kadar on binlerce kişi havadan kurtarma operasyonlarıyla tahliye edildi. Yangında şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı.Kentte petrol elde edilen katranlı kum sahaları bulunuyor. Bu bölge ise dünyanın en büyük üçüncü petrol rezervlerine sahip.

Yangın, ülkedeki petrol üretiminin dörtte bir oranında düşmesine neden oldu.Bu durumun Kanada ekonomisine zarar vermesinden endişe ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.