Kanguru Olimpiyatlarına hazırlanıyorlar

Kanguru Olimpiyatlarına hazırlanıyorlar

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (BELGEM) öğrencilerini Fransa merkezli Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatlarına hazırlıyor.

Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi  (BELGEM) öğrencilerini Fransa merkezli Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatlarına hazırlıyor. 2015 yılından bu yana ülkemizde uygulanan ve dünyada 6 Milyondan fazla öğrencinin katıldığı sınavda bu yıl 22 BELGEM öğrencisi yarışacak.

Her yıl daha çok öğrenciyi geleceğe hazırlamak hedefi ile çalışma yapan Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi  (BELGEM), Kanguru Derneği (Kangourou Sans Frontieres) Derneğine bağlı olarak 70’e yakın ülkede uygulanan Kanguru Matematik Olimpiyatları için öğrencilerini hazırlıyor. 2015 yılından bu yana ülkemizde de uygulanan sınava bu sene BELGEM’de eğitim alan 22 öğrenci de katılacak. 7-18 yaş arası öğrencileri katıldığı sınav 6 farklı kategoride yapılacak. 75-90 dakika arası sürecek olan sınavda öğrencilerin ilgisini çekecek günlük hayatla bağlantılı 24-30 soru yer alacak. BELGEM öğretmenlerin rehberlik ve desteğinde hazırlanan çocuklar heyecanlı olduklarını belirterek, başarı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.

Uluslararası Kanguru Matematik Olimpiyatları

İki Fransız matematikçi tarafından Kanguru adıyla hazırlanan sınavın büyük ilgi görmesi üzerine 10 Avrupa ülkesi öncülüğünde kurulan Kanguru Derneği tarafından 70’e yakın ülkede uygulanan sınava 6 milyondan fazla öğrenci katılıyor. 80’den fazla üyesi bulunan Derneğin hazırladığı sınav her yıl Mart ayının 3 haftasında gerçekleşiyor. Türkiye’de 2015 yılında uygulanmaya başlayan Kanguru Matematik Olimpiyatlarına 2016 yılında 30, 2017 yılında da 51 ilden katılım gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.