Kani Beko’ya bir cevap da Adem Avcı’dan geldi

Kani Beko’ya bir cevap da Adem Avcı’dan geldi

AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, ilçede bulunan halı sahanın mülteci kampı yapılacağı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE - Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun açık hava sahasında mülteci kampı kurulduğunu iddia etti. Dün ise Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan bir açıklama yaparak Beko’nun iddialarını "Geçici sığınmacıların insani ve sağlık koşulları gözetilerek, ayrıca hemşerilerimizin hassasiyetleri doğrultusunda halihazırda faaliyette olan geçici merkez dışında, başka bir yer, böyle bir geçici bekleme-geçici konaklama merkezi olarak planlanmamıştır. Kamuoyu bilgisine saygıyla sunulur” ifadeleri ile yalanladı.

whatsapp-image-2023-02-04-at-12-52-19-001.jpeg

Bir yalanlama da bugün AK Parti Karaburun tarafından geldi. AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı konuya ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

Avcı, Karaburun’daki Gençler Birliği ve Mordoğan Spor Kulübünün geçen yıl belediye çatısı altında birleşerek tek bir takım haline geldiğini hatırlatarak halı sahanın bu yüzden boş kaldığını dile getirdi.

whatsapp-image-2023-02-04-at-12-52-01-1-001.jpeg

Karaburun halı sahasının geçen sene Spor Bakanlığında yenilendiğini söyleyen Avcı şöyle konuştu; “Halı saha yenilenerek soyunma kabinleriyle, yan tesisleriyle, suni çimleriyle muhteşem oldu. Bu takımlar birleştikten sonra halı saha atıl durumda kaldı. Biz de Kaymakam Beyle, İl Başkanlığımızla, milletvekillerimizle görüştük. Stadla ilgili yeni çalışmalar yapıldı. Önümüzdeki iki ay içerisinde de ihaleye çıkılacak ve muhteşem bi stad olacak.”

Mülteci kampı iddialarına da değinen Avcı “Basında buranın toplama kampı olacağı iddiaları var. Oraya koyulan konteynerda herhangi bir kalma olayı olmadı. O dönem halkın tepkisi olmuştu. Kaymakam Bey, konuyu çok iyi takip ederek halka da yanında olduğunu gösterdi ve burada öyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Sanırım Karaburun’da yeni bir sığınmacı kampı yapıldı. Halı sahada da şu an herhangi bir sorun yok bu konuyla ilgili” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.