Kanserin çaresi! Kilosu 30 bin liradan satılıyor...

Kanserin çaresi! Kilosu 30 bin liradan satılıyor...

İlaç sektöründen gıdaya kadar geniş kullanım yelpazesine sahip olan safranın bu faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Mucize bitki olarak adlandırılan safranın daha önce hiç duymadığınız faydaları.

Dünyanın en pahalı baharatı olarak da nitelendirilen Safranbolu safranı, İran, İspanya, Hindistan, Yunanistan gibi bazı ülkelerde, sertlik, renk ve aroma bakımından farklılık gösteriyor.

Safran üreticisi Mustafa Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, safran çiçeğinin 20 gün erken açtığını söyledi.
Üretimin geçen yıla göre daha iyi olduğunu ifade eden Turhan, "Bir ay boyunca hasadımız var. Sabah yağışlıydı, sabah biraz ıslanması iyi oluyor. O zaman çiçek daha fazla açıyor. Hasadımız her yıl bir ay sürerdi, bu yıl kar yağmazsa 1,5 ay sürer." diye konuştu.

Satışların iyi olduğunu aktaran Turhan, "Safran ne kadar çok olursa o kadar çok müşterisi var. Yeni ürünümüze biraz zam yapmayı düşünüyoruz. İşçi ücretlerinde fark var, giderlerimiz de az artma var." şeklinde konuştu.

Tekstil, parfümeri ve ilaç sektöründe kullanılabilen safran, serotonin dengesini korur ve anksiyeteye karşı çözüm olabilir.

Safranın karaciğere karşı sağladığı faydalar ise bilimsel araştırmalar sonunda kanıtlanmıştır. Karaciğer sağlığını koruduğu gibi çağımızın hastalığı olan kansere karşı da tam bir neferdir. Antikanserojen olması sebebiyle kanserli tümörleri küçülttüğü ve bu tümörlerin yayılmalarını engellediği gözlenmiştir.

Sonbahar ve kış mevsiminde safran tüketmek vücudunuzu dinç tutar, kuvvet verir.

Safranı yumurta sarısı ile birlikte karıştırıp çıban çıkan bölgeye sürdüğünüzde iyileştirme özelliği vardır. Oldukça doğal bir yöntemdir.

İtalya'da gerçekleşen araştırma sonucu safranın artrit tedavisinde de kullanılabileceği ortaya çıktı. Şu uyarıyı da yapmamız gerekiyor: Böbrek probleminiz, karaciğer sorununuz varsa ya da gebeyseniz safrandan uzak durmalısınız!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.