KANUNİ DENİZE İNDİ

KANUNİ DENİZE İNDİ

Tarama Gemisi Kanuni denize indi.

Ülkemizin köklü ve büyük firmalarından Es Group’un, denizcilik faaliyetleri gösteren kuruluşu, Türkiye’nin en büyük tarama gemisi Kanuni’yi denize indirdi.

Tarama Gemisi Kanuni denize indi.

Türkiye’nin en büyük tarama filosuna sahip olma yolunda ilerleyen Es Group, gemicilik sektörü için çok büyük bir öneme sahip olan projesini gerçekleştirdi. Türkiye’nin en büyük tarama gemisi olma özelliğini taşıyan Kanuni, 25 milyon TL’ye yakın yatırımla hayata geçirildi. 43 metre boya, 16 metre genişliğe, 3 metre derinliğe, 2,30 metre maksimum draft değerine ve 1110 ton deplasman kapasitesine sahip, tüm bloklarının birleşimi yapılmış Dredger Ship toplam 5 bloktan oluşuyor.

Dünyada örneği olmayan bir ekipman.

Kanuni’nin denize indirilmesi organizasyonunda konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Demirbaş, kalan işlerin suya indirildikten sonra devam edeceğini ve tamamlanmasının ardından tersaneden tesliminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Aynı zamanda Kanuni’nin baş pikinde ise 1 adet 200 ton kapasiteye sahip ekskavatör yer aldığını söyleyen Demirbaş, “Bu tarama dubasının kendinden tahrikli olması sebebiyle belki dünyada örneği olmayan bir ekipman “diye konuştu

Demirbaş  ‘’Tüm malzemeleri en verimli ve kaliteli donanıma sahip; ulusal ve uluslararası tedarikçilerin koordinasyonlu çalışması ile meydana gelmiş bir ekipman. Bu eser tüm Türkiye’den alanında uzman kişilerin bizzat desteklediği bir gelecek fotoğrafı. TOBB Türkiye 100 Yarışması’nda Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında 3. olan denizcilik kuruluşumuzun başarısının somut bir göstergesi.’’ şeklinde konuştu.

Demirbaş törende konuşmasını: ‘’Bugün burada bizlerle olan herkese saygılarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu proje gibi niceleri önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi daha da taçlandıracak, hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracaktır.’’ diyerek sonlandırdı.

Emeğe geçen herkesin katılımıyla, Kanuni artık denizde.

Türkiye’nin en büyük tarama gemisi Kanuni, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Özata Tersanesi yönetimi ve çalışanları, Es Group çalışanları, mühendisleri ve tüm tersane çalışanlarının katılımıyla denize indirildi

Deniz tarama işini artık lisanslı yapacak bir kuruluş; Es Group.

Türkiye'de yapılan ilk Split Barge “Burak Furkan’ı da bünyesinde bulunduran Es Group’un denizcilik kuruluşu, Türkiye'de artık deniz tarama işini lisanslı olarak yapacak firmalardan biridir. Marmaray Projesi’nin ana operasyon dubası Armarin de yine Es Group’a aittir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.