Kapalı Burun Ameliyatı yaptırırken bunlara dikkat!

Kapalı Burun Ameliyatı yaptırırken bunlara dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Korhan, kapalı Rinoplasti yöntemi hakkında bilgi verdi.

Kapalı burun estetiği operasyonunun cildi kesmeden burun içinde müdahale ederek gerçekleştirildiğini kaydeden Op. Dr. Korhan, “Bu yöntem sayesinde burun dokusu ve kemiklerde daha az travma oluştuğu için iyileşme süresi de kısalıyor. Hastalarımız yaklaşık 1 hafta süre içinde işlerinin başına dönebiliyor. Bizim için önemli olan hastalarımızın hem estetik görünümlü hem de fonksiyonlarını yerine getiren sağlıklı bir buruna kavuşmasıdır” dedi. 

DAHA HIZLI İYİLEŞİYOR

Ameliyat hakkında bilgi veren Dr. İbrahim Korhan “Operasyonu dışarıdan kesi yapmadan burun içinden gerçekleştiriyoruz. Bu yöntemle burun ucu bağları korunuyor, cilt daha az zarar görüyor. Böylelikle doğal görünüm da korunmuş oluyor. Bu yöntemle % 90 üzerinde burun şekil bozuklukları tedavi edilebiliyor. Operasyon yaklaşık 2, 2 buçuk saat kadar sürüyor. Hastalarımız 7-8 gün sonra iş başı yapabiliyor. Operasyonunun ardından % 50 oranında morluk oluşmuyor % 40 oranında ise göz ve burun çevresinde hafif morarmalar gözlenebiliyor” diye konuştu.

Burun estetiği operasyonlarının yapılmasında mevsimsel olarak bir engel bulunmadığını da ifade eden Op. Dr. İbrahim Korhan, “ Burun estetiği operasyonu yaz veya kış aylarında yapmak arasında bir fark yok. Yaz aylarında burnu güneşten daha fazla korumak gerekiyor. Operasyonun bir hafta sonrasında hasta eğer isterse denize girebiliyor. İlk iki ay gözlük kullanmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

YURTDIŞINDAN BURUN ESTETİĞİ OLMAK İÇİN GELİYORLAR

KBB Uzmanı Op. Dr. İbrahim Korhan, şöyle devam etti: “İzmir ve Türkiye'nin her yerinden hasta kabul ediyoruz. Yurtdışından da Amerika ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden burun estetiği operasyonu olmak için insanlar İzmir'e geliyor. İzmir önemli bir sağlık turizmi kenti olma potansiyeline sahip. Burada gerek hekim kalitemiz gerekse de teknoloji anlamında ileri seviyede hizmet veriyoruz. İzmirde gerçekleştirdiğimiz operasyon ile yurtdışına göre % 50 daha uygun fiyat avantajı sunuyoruz. Hasta profilimizin % 80'i kadın %20'si de erkeklerden oluşuyor. Ameliyata karar veren kişinin psikolojik durumunun da estetik operasyon için uygun olması önem taşıyor. Hastalarımızdan ameliyat öncesinde kendi beğendikleri burun resmini göndermelerini istiyoruz. Aklındaki burun modelini öğrenerek kendi yüz yapısına ve sağlığına en uygun şekilde neler yapabileceğimizi görmek için bir simülasyon hazırlıyoruz. Operasyon öncesinde hastamız burnun son halinin taslağını da görmüş oluyor. Böylelikle daha başarılı sonuçlar alabiliyoruz”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.