Kapalı obezite ameliyatında bunlara dikkat!

Kapalı obezite ameliyatında bunlara dikkat!

Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Kavak, Single Port Laparoskopik Cerrahi ile Obezite Ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik cerrahisini, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara oranla çok daha az ağrı hissetmesine imkan tanıyan karın bölgesine açılan küçük deliklerden yapılan cerrahi bir yöntem olarak açıklayan Opr. Dr. Özgür Kavak, “Single port cerrahisinde ise, sadece karın duvarına yapılan (çoğunlukla göbek deliğinden) tek bir küçük kesi söz konusu olduğu için ameliyat sonrasında hastanın karın bölgesinde görülebilen kesi izi olmaz, göbek çukurunun içerisinde kaybolur. Bu nedenle single portla yapılan cerrahiye “izsiz cerrahi” de denilmektedir” ifadelerini kullandı.

yer-olursa-kullanilacaktir-gorsel-2-bunu-da-kullanmaya-gayret-edelim-ilk-gorsel-ile-birlikte.jpg

Single Port ile Tüp Mide Ameliyatı

Rutin olarak yapılan laparoskopik tüp mide ameliyatlarında küçük 4 ya da 5 trokar giriş yeri açılarak operasyonun yapıldığını belirten Opr. Dr. Özgür Kavak, “Single port (izsiz) olarak yapılan tüp mide ameliyatında sadece göbek deliğinden tek bir küçük giriş açılır. Bu yöntem için geliştirilmiş özel cihazlar sayesinde tüp mide ameliyatı gerçekleştirilir. Midenin büyüklüğüne göre yüzde 70 – 80 kadarlık kısmı göbek deliğinden çıkartılır. Göbek deliğine atılan estetik dikiş ile operasyon sonlanır. Operasyon sonrasında dren ve idrar sondası takılmaz. Dikiş alımı, pansuman yapılmaz” açıklamasında bulundu.

opr-dr-ozgur-kavak-genel-cerrahi-uzmani.jpg

Single Port Laparoskopik Cerrahinin Avantajları

Vücut kitle indeksi 35- 45 arasında olan obezite hastalarında uygulanabildiğinin altını çizen Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Kavak, “Özellikle bayan hastalarda estetik görünüm açısından mükemmel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Yöntemin hastanın hastaneden erken taburcu olması, gündelik hayata dönme süresinin daha kısa olması, karın bölgesinde ameliyat izi kalmaması, hastanın ameliyat sonrası daha az ağrısının olması gibi avantajları vardır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.