Kapalı Yöntemle Omurilik Dar Kanal Tedavisi Yapılıyor!

Kapalı Yöntemle Omurilik Dar Kanal Tedavisi Yapılıyor!

Ekol Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Rauf Nasirov, genellikle bel fıtığı ve belde oluşan diğer problemlerle karıştırılan dar kanal hastalığında doğru teşhis ve tedavinin yapılmasının büyük önem taşıdığını söyledi

Daha çok orta yaş üstü grupta ve dikkatsiz davranışları olan kişilerde daha yoğun olmakla birlikte doğuştan kanal darlığı olan insanların da olduğunu belirten Opr. Dr. Rauf Nasirov, “Dar kanal hastalığını arttıran etkenler arasında yaşın ilerlemesi, kilo fazlalığı, dikkatsiz hareketler, uzun süre ağır işlerde çalışmak, gençlikte ve çocuklukta süt ürünleri tüketmemek, sigara içmek yer almaktadır” dedi.

Hastalığın Bulguları

Hastalığın bulguları arasında bel, boyun, sırt ağrıları, kalçalar, bacaklar veya kollara yayılan ağrı, kollarda, bacaklarda uyuşmalar veya güç kayıpları, yürüme mesafesinin azalması, yürümede dengesizlik, uzun süre ayakta duramama veya oturamama, sabah katılığı, idrar veya gaita kaçırma, seksüel yetersizliktir.”

Tedavi Seçeneği Geniş

Hastalığın tedavisinde yaşama ait doktor önerilerine ve korunmaya dikkat etmek tedavinin ana kısmını oluşturduğunu belirten Opr. Dr. Rauf Nasirov, “İlaç kullanımı, istirahat ve uygun egzersiz çoğunlukla yeterlidir. Şikayetlerin uzun sürmesi ve geçmemesi halinde ilerlememiş olgularda radyo frekans yöntemiyle faset blokajı yapılabilir. Ayrıca belden ve kuyruk sokumundan yapılan enjeksiyon (Epidural Steroid Enjeksiyonları, Sakral Blokajlar) işlemleri düzgün seçilmiş, operasyon yapılması riskli hastalarda oldukça etkili yöntemlerdir.”

opr-dr-rauf-nasirov.jpg

Cerrahi Tedavi

Opr. Dr. Rauf Nasirov “Klinik şikayet ve bulguları uzun süredir olan yaşam performansı ileri derecede kısıtlanmış, yürüme mesafesi oldukça azalmış kişilerde cerrahi karar verilebilir. Cerrahi tedavide sinirler ve omurilik üzerindeki baskı kaldırılır. İlave olarak bel fıtığı, boyun fıtığı gibi hastalıklar varsa onlarda aynı seansta giderilir. Cerrahi girişimlerdeki başarı ve hasta memnuniyeti oranı yüzde 90’ın üzerindedir” diye konuştu.

Kapalı Yöntemle Omurilik Dar Kanal Tedavisi

Opr. Dr. Rauf Nasirov “Düzgün seçilmiş hasta gruplarında tam kapalı endoskopik yöntemle normal kemik dokusuna zarar vermeden kireçlenmeye neden olan dokular temizlenir, sinirler ve omurilik zarı üzerinde olan baskı giderilir. Bu yöntem müdahale edilecek omurgalar arasında fazla hareketlilik olmayan (özel hareketli filmlerde görülür), fazla kilosu ve kemik erimesi olmayan hasta gruplarında uygulanmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.