Kapasitematik, otomotiv sektörünün yükseliş oluşturabilir

Kapasitematik, otomotiv sektörünün yükseliş oluşturabilir

Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, Tezmaksan’ın yerli ve milli üretim, takip, verimlilik yazılımı Kapasitematik, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinde sıkça tercih edildiğini söyledi.

Türkiye’nin teknoloji partneri Tezmaksan’ın uzaktan izleme ve verimlilik raporlama sistemi Kapasitematik, makinelerin verimliliğini analiz ediyor, hata ve problemleri anlık geri bildirim yaparak kullanıcısına raporluyor. Kullanım açısından oldukça kolaylık sunan Kapasitematik, tablet, bilgisayar ve cep telefonu üzerinden rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

“Otomotiv yoğun teknolojili ve katma değeri yüksek olan bir sektör”

Kapasitematik kullanımının pandemi sürecinde yüzde 40 arttığını vurgulayan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, yazılımı tercih eden sektörlerin başında otomotivin geldiğini dile getirdi. Bunun sebeplerini açıklayan Aydoğdu, şöyle konuştu:

“Otomotiv yoğun teknolojili ve katma değeri yüksek olan bir sektör. Sektörün rekabet üstünlüğünü sürdürülebilir kılmak için maliyet, pazara yakınlık ve ürün geliştirme sürecinde müşteriye yakınlığa odaklanılması gerekiyor. Bu sebepten dolayı Kapasitematik, yedek malzeme üretiminde ve seri üretim anında elde edilen ürünün hata payının en aza indirgemesi sayesinde otomotiv sektöründe sıkça tercih ediliyor. Öte yandan Kapasitematik’in gelişimi yeni istihdam alanları da sağlayabiliyor. Bu noktada Kapasitematik, Türkiye’deki otomotiv sektörünün yükseliş gücünü oluşturabilir. Sistem doğru kullanıldığında hem üreticiler hem de tüketiciler için avantajları durumlar ortaya çıkacaktır.”

tezmaksan-gm-hakanaydogdu.jpg

“Kapasitematik, ürünlerin üretimden tüketiciye ulaşma hızını düşürüyor”

Kapasitematik sayesinde daha hızlı ve net verileri üreticilerin hizmetine sunduklarının altını çizen Aydoğdu, “Kapasitematik hız, verimlilik, düşük maliyet, kalite ve sıfır hata gibi avantajlarıyla üretim performansını artırıyor ve maliyetleri düşürüyor. Sürecin katkı sağlayan özelliklerinden biri de ürünlerin üretimden tüketiciye ulaşma hızını önemli ölçüde düşürmesi. Böylece bireysel taleplere daha hızlı ve kolay yanıt verilebiliyor. Üretim hızının yanı sıra pazara sunma süresi de kısalırken, yüzde 25 ila 50 arası bir oranda düşüş yaşanıyor” dedi.

Anlık veri takibi sayesinde etkin zaman ve kaynak kullanımı Makinelerin her milisaniyede yüzlerce veri oluşturduğunu ve bunların tümünün bir hikaye barındırdığını kaydeden Aydoğdu, şöyle devam etti: “Kapasitematik Endüstriyel IoT Platformu, makine verilerinin gücünü kullanarak işletmelere rekabet avantajı sağlıyor. Herhangi bir fabrikanın dijital dönüşümünün temeli, makine verilerinin otomatik olarak toplanması, dönüştürülmesi ve birbiriyle ilişkilendirilmesiyle başlıyor. Bu noktada Kapasitematik’in sunduğu raporlar sayesinde genel ekipman verimliliği (OEE) ve üretim oranları yüzde 15’in üzerinde artabiliyor. Büyük işletmelerin makinelerine ait tüm verileri tek bir ekranda toplayan Kapasitematik, anlık veri takibi yaptığından zaman ve kaynakları etkin kullanmayı sağlıyor.”

“Yeni teknolojileri Türkiye sanayisine entegre ediyoruz”

40 yıllık tecrübe sonucunda sektöre, müşteri ihtiyaçlarına ve teknolojiye hakim olduklarına vurgu yapan Aydoğdu, “Sektörümüz özelinde dünyada gelişen tüm yeni teknolojileri Türkiye sanayisine entegre ediyoruz. Bu misyonumuzu sürdürürken, Kapasitematik ile de verileri kolaylıkla dijitale taşıyarak anlamlı veriler ve raporlar elde etmeyi amaçlıyoruz. Çünkü verileri takip ederek çıkarımlar yapıp uygulamaya geçildiği farklı bir dünyadan bahsediyoruz.
Buradan hareketle tüm teknolojik yeniliklerimizi Kapasitematik çözümlerimize dahil ediyoruz. Bu sayede sistemsel olarak dinamik ve stabil bir yapı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.