Kapatılan MABEM Kayıtları Yoğun İstek Üzerine Tekrar Açılacak

Kapatılan MABEM Kayıtları Yoğun İstek Üzerine Tekrar Açılacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’ne (MABEM) yapılacak kayıtların süresinin bitmesinin ardından halk yoğun ilgi gösterince 2016 2017 eğitim öğretim yılı için tekrar kayıtların açılmasına karar verildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite ve liseye girecek öğrencilere yönelik eğitim veren MABEM, 17 ilçede fırsat eşitliği yaratmak amacıyla kapatılan kayıt olma işlemlerini 1 Haziran'da tekrar başlatıyor. TEOG ve YGS-LYS birinci etap sınavlarını kaçıranlar, herhangi bir okula yerleşemeyen veya tercih yapmayan öğrencilere bir şans daha vermek amacıyla 15 Ağustos Pazartesi ve 16 Ağustos Salı günlerinde yapılacak seviye tespit sınavının ön kayıtları 1 Haziran 2016’da başlayacaktır.

MABEM’in il genelinde 6 binin üzerinde öğrenciye eğitim verdiğini söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, “MABEM’ler, 17 ilçemizde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına cüzi ücretlerle öğrencilerimizi YGS – LYS ve TEOG sınavlarına hazırlıyor. Yüzde 95’in üzerinde başarı oranına sahip olduğumuz MABEM eğitim kurumlarımıza vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi dolayısıyla başvuruları tekrardan açıyoruz. Umut ediyorum ki bu seneki yaşadığımız başarıyı, gelecek sene de katlayarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.