KAPUTAŞ PLAJI

KAPUTAŞ PLAJI

Suat Bıçak yazdı

Uzun zamandır gezi yazıları yazmak istemiyordum. Malum yanan ormanlar ve son günlerde meydana gelen seller hepimizi çok üzdü. Ama pes etmek yok, her şeye rağmen hayata devam edeceğiz. Devam edeceğiz ki bizi yıldırmak isteyen, bizim mutsuz olduğumuzu düşünenlere inat yine yollara düşeceğiz. Yine rezervasyonlar yapacağız, yine çadırlar kuracağız. Türkiye ilelebet bizim cennet vatanımız olarak kalacak.

foto-1.jpg

Şimdi sizleri Kaş’ın en güzel plajına götürmek istiyorum. Hatta Türkiye denilince ilk akla gelen plajlardan biri.. Kaputaş Plajı. Eğer kendinize Muğla-Antalya arasında bir rota belirlediyseniz Kaputaş Plajına uğramadan geçemezsiniz. Çünkü yol üzerinde eşsiz bir koya sahip. Kalkan’dan Antalya İstikametine giderken 5 dakika sonra plaja varıyorsunuz. Denize dik inen yamaçların arasında eşsiz bir koy.

foto-2.jpg

Yol kenarında yakın bir plaj olduğu için park etmek bir hayli zor. Otopark ücretsiz ama ne kadar uzağa park edeceğiniz tamamen şansınıza kalmış. Bu arada park ederken kullandığınız yolun anayol olduğunu unutmayın. Yani dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle çocuklu aileler için söylüyorum. Otopark işini hallettiğiniz zaman sizi 187 basamaklı bir merdiven bekliyor. Tabi inene kadar insan bir çok fotoğraf karesi yakalamak istiyor. Yalnız en güzel manzara merdivenlere gelmeden biraz ileride yol kenarında. Zaten kalabalığa baktığınız zaman göreceksiniz. Meşhur Kaputaş Plajı fotoğrafı…

foto-3.jpg

Sahile inmeden belediye orta kısımda bir kafeterya tahsis etmiş. Fiyatlar normalin bir tık üzerinde. Başka bir alternatifi olmadığı için olabilir. Yakınlarda bir markete gitmek isteseniz en az 5 kilometre gitmeniz gerekiyor. Bunun için ya tedarikli gelin yada fiyatlara katlanın. Deniz ise oldukça mükemmel. Dağlardan birkaç soğuk su akıntısı var. Ara ara şoklama yapıyor. Sıcakta çok fena sayılmaz. Suyun temizliği ve berraklığı da sanırım akıntı yüzünden.

foto-4.jpg

Sahil kısmı fazla geniş olmadığı için pandemi döneminde biraz sıkıntı oluyor haliyle. Bu arada kendi şemsiyenizle gelmenizde bir sakınca yok. Plajı belediye işlettiği için özel yerlerde gördüğünüz muamele ile burada karşılaşmazsınız. Her ne olursa olsun burada olmak bu havayı solumak her şeye rağmen çok güzel. Bu kadar olumsuzluk içinde güzel ülkem bizi bir şekilde mutlu etmeyi biliyor. Yeter ki değerini bilelim.

Sahilleri ve ormanları temiz tutalım, her şeye rağmen yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.