Karabağ Annelerle Buluştu

Karabağ Annelerle Buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllüleri anneler günü dolayısıyla bir araya geldi. Başkan Karabağ, “Sizler Atatürk’ün kızlarısınız, annelerisiniz” dedi.

Bayraklı’nın annelerikarabag

Havuz Düğün Salonu’nda kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. 27 Semt Merkezi’nden anneler, Kent Konseyi Kadın Kolları üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Karşıyaka Şubesi üyesi anneler de etkinlikte hazır bulundu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ ile birlikte etkinliğe katıldı.

İYİ Kİ VARSINIZ

Başkan Karabağ, “İyi ki varsınız. Sizler Atatürk’ün kızlarısınız, annelerisiniz. Siz olmasaydınız biz ne yapardık bilmiyorum. İnsan hasta olunca eşinin ne demek olduğunu anlıyor. Uzaktan geçmiş olsun, iyileşirsin temennileri oluyor. Ondan sonra kim kalıyor yanımızda? Eşimiz. Allah herkesse hayırlı eş nasip etsin. Bayraklıyı kıskanan çok. Çekemeyenler utansın. Benimle uğraşan çok biliyorsunuz. Ama bir şey bilmiyorlar. Ben gözünü budaktan sakınmayan, ne polisten, ne ölümden korkan bir adamım. Benimle uğraşıp durmasınlar” dedi.

SONUNA KADAR ARKALARINDAYIM

Başkan Karabağ, farklı yerlerde çalışanların Bayraklı Belediyesi’ne gelmek için uğraştığını belirterek, “Burada çalışmak için memur arkadaşlar gelmek istiyorlar. Sebebi işçisinden, memuruna sonuna kadar arkasında durup sahip çıkan bir belediye başkanı var. Memurun çalışanın başına bir şey geldiğinde, ödlek bir belediye başkanı olsan ortalıktan kaybolursun. Biz ne yapıyoruz? Adliye’nin göbeğine kadar gidiyoruz. Biz Bayraklı’ya eserler bırakıyoruz. İleride ‘Bunları Hasan Başkanımız yaptı’ diyeceksiniz. Gerisi hepsi boş. Yaptıklarımızla anılacağız. ‘Yeter ki iyi insan’ desinler. ‘Fakir fukaradan’ yanaydı desinler. ‘Ama hiç eğilmedi. Hiç bükülmedi. Hiç diz çökmedi’ desinler. Benim hayatımda eğilmek, bükülmek teslim olmak gibi bir kaygı olmadı hiçbir zaman. O zaman başlarına Bayraklı’da belayı aldılar” dedi.

NE İSMİMİZ NE CAMİ KALIRDI

“Bu ülkede padişahlık kurulmamalı” diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Atatürk’ün Cumhuriyetinde büyüdük, yetiştik. Eğer Atatürk olmasaydı ne Başbakanın adı Ahmet olurdu ne Cumhurbaşkanının ismi Tayyip olurdu. Ne de benim adım Hasan olurdu. Bunları nasıl unutuyorlar.  İnsanların gözleri kararmış. Bunu anlamış değilim. 7 ülke gelip burayı zapt etmemiş miydi? Ülkemizi Fransızlar, İngilizler, Almanlar paylaşmamış mıydı? Eğer emellerine ulaşabilselerdi burada cami mi bırakacaklardı. Onan sonra isim mi bırakacaklardı. Bulgaristan’da yapıldığı gibi Müslüman Türk isimleri değiştirilip Bulgarcaya çevrildiği gibi İngilizce, Almanca, İtalyanca’ya isimlerimiz olmayacak mıydı? Bütün bunları unutanlar var. Bayraklı’yı biz bu Atatürk düşmanı, şeriat düzenini isteyenler kurtardık. Yaşam biçimimiz kendimiz gibi olmalı.  Ama felsefemiz batılılar gibi olmalı. Atatürk öyle dedi. Batı medeniyeti ama Türkiye Cumhuriyeti” Konuşmanın ardından Başkan Karabağ, annelerle bol bol fotoğraf çektirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.